RASPALIO GROBARE: Želim da se vratim u Partizan!
Milenko Tepić i Milan Mačvan, Foto: Dado Đilas

opa

RASPALIO GROBARE: Želim da se vratim u Partizan!

– Sa Partizanom je bilo kontakata tokom leta, ali u tom trenutku nismo uspeli da postignemo dogovor - rekao je bivši košarkaš crno-belih

Objavljeno:

Koliko god vremena prošlo i šta god da se dogodilo, Milenko Tepić već jeste jedan od omiljenih igrača navijača Partizana. I ta ljubav je „obostrana“. Tepić se uvek rado vraća Partizanu, a kako je u intervjuu za „Nezavisne“ i priznao, bilo bi mu drago da još jednu sezonu odigra za crno-beli tim.

Na konkretna pitanja, kako se letos, pre nego što je otišao u PAOK, pominjao njegov povratak u Partizan, pa i da li je bilo nekih konkretnih poteza, ali i da se pominje povratak za narednu sezonu, Tepić je rekao:

– Sa Partizanom je bilo kontakata tokom leta, ali u tom trenutku nismo uspeli da postignemo dogovor. Jako mi je drago što Partizan pokazuje da je stao na noge, što je opet jedan od najjačih timova u regionu i nadam se da će to brzo krunisati i povratkom u Evroligu. To je klub u kojem sam doživeo neke od najlepših košarkaških momenata, tim za koji odmalena navijam, tako da bi mi bilo drago da odigram barem još jednu sezonu u Partizanu.

Tepić je najbolje partije u karijeri pružao upravo u Partizanu, kod trenera Duška Vujoševića.

– Dule je trener kod kojeg sam proveo pet prelepih sezona i koji je najviše uticao na mene kao igrača i čoveka. On o meni, ali i o ostalim igračima nije brinuo samo na terenu, već i van njega. Nakon toliko vremena mogu da kažem da smo postali i prijatelji, da se redovno čujemo i iako on to zna – i ovim putem mogu da mu poželim da što pre reši zdravstvene probleme i da se na neki način vrati košarci, jer je to ono gde pripada.

Tokom FIBA prozora, vratio se u reprezetnaciju Srbije, sa kojom je izborio plasman na Svetsko prvenstvo.

– Drago mi je što smo uspeli da se plasiramo na Svetsko prvenstvo i pored jako čudnog sistema takmičenja. Srbija tamo i pripada. Nadam se da ćemo sakupiti najjači sastav i u tom slučaju mislim da s pravom možemo da se nadamo medalji.

Trenutno je u PAOK-u. O sezoni u dresu crno-belih iz Soluna, Tepić je rekao:

– Naše ambicije su da se domognemo mesta koje će nam obezbediti prednost domaćeg terena u četvrfinalu. Što se samog plej-ofa tiče, situacija u grčkoj košarci je prilično poznata, odnosno Panatinaikos i Olimpijakos godinama dominiraju u prvenstvu. Oni su među najboljim timovima u Evropi. Ali, mislim da ove sezone ima timova koji mogu da im zaprete. U slučaju da svi budemo zdravi i u dobroj formi, jedan od tih timova možemo da budemo i mi.

O svojim partijama kratko je rekao:

– Svaka sezona je priča za sebe. Mislim da igrač nikada ne može da bude potpuno zadovoljan, jer razmišljajući o greškama i načinima kako da ih ispravi nalazi način i da napreduje. Došao sam sredinom oktobra, trebalo mi je neko vreme da se uklopim i nađem ulogu u ekipi, ali sada se osećam dobro na terenu i nadam se da ću i sezonu završiti u tom ili boljem ritmu – rekao je Tepić za „Nezavisne“

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.