ČOVIĆ UDARIO NA REPEŠU: Smešno mi je kad neko bude ubedljivo poražen, pa onda traži alibi!
Nebojša Čović, Foto: Beta/Branislav Božić

izjava prvog čoveka

ČOVIĆ UDARIO NA REPEŠU: Smešno mi je kad neko bude ubedljivo poražen, pa onda traži alibi!

Prvi čovek Zvezde kaže da je očekivao da crveno-beli pregaze Budućnost uz petoj utakmici

Objavljeno:

Nebojša Čović, predsednik Crvene zvezde, posle osvajanja ABA lige poručio je da crveno-beli znaju da se bore sa vidljivim i nevidljivim neprijateljima i izvinio se javnosti zbog incidenata na početku utakmice protiv Budućnosti (97:54)

- Ostavili smo cilj koji smo zacrtali a to je da osvojimo ABA i da se vratimo u Evroligu gde nam je mesto i prošle godine bilo, ali nema veze. Sjajno smo odradili polufinalnu i finalnu seriju što su i rezultati pokazali, odnosno razlike - kazao je Čović posle utakmice.0

Prvi čovek Zvezde kaže da je očekivao da crveno-beli pregaze Budućnost uz petoj utakmici.

- Očekivao sam. Rekao sam ako sve svedemo na teren i sport i imamo potpunu regularnost nemamo šta da brinemo. Ako se to dogodi onda su razlike 19 20, 38, 43... Zvezda je dominantna, mnogi nisu verovali u ovaj tim i trenera. Ali znamo da radimo ovaj posao i da se borimo sa vidljivim i nevidljivim neprijateljima. Treba biti uporan i verovati u plan. To već radimo godinama i imamo rezultate.

foto: Starsport

Prošla godina i iskustvo iz finala sigurno je pomoglo crveno-belima ove sezone.

- Neću da se vraćam ali nas je od ovog rezultata delila jedna nesrečna lopta. Svake godine i dana ste iskusniji ako niste sujetni i bahati što je dobro za mozak.

Osvrnuo se i na početak meča koji je kasnio 60 minuta jer Budućnost zbog navijača pored klupe nije želela da igra.

- Zbog toga sam jako brinuo. Na prljave akcije iz Podgorice morala je da usledi reakcija. Nemam nameru da večeras pričam o tome. Bila je fantastična atmofera znam šta je bilo pripremano kao provokacija. Žao mi je i izvinjavam se javnosti zbog onoga što se dogodilo na startu. Ali to je sada nebitno. Bitno je da smo došli do cilja i izdržali zatvorski režim od utorka do subote kada smo se vratili iz Podgorice. Čestitam i stručnom štabu i igračima, istrajali smo. Izdigli smo se iznad toga kako priliči Beogradu i Srbiji.

foto: Starsport©

Jasmin Repeša trener Budućnosti je posle dve utakmice u Beogradu dolio ulje na vatru izjavama.

- Smešno mi je da pričam o trenerima, ali nikada nije dobro kada treneri izgube sa velikom razlikom a alibi traže u nekakvim pričama. Mislim da se tada zakuvala čorba, a onda je usledilo interesantno saopštenje. Zvezda se na prvoj ni drugoj a ni ovoj utakmici nije bavila organizacijom vređanja porodica pravljenja incidenata. Videli smo kako drugu funkcionišu. Danas smo se bavili organizacijom da sprečimo reakciju - poručio je Čović.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.