JA SAM U TO VREME JAHAO KONJE: Urnebesna izjava Jokića na pitanje o istorijskoj pobedi Denvera u Teksasu!
Nikola Jokić ni ne zna kada su poslednji put Nagetsi pobedili Sparse u gostima, Foto: AP

Ni on sam ne zna

JA SAM U TO VREME JAHAO KONJE: Urnebesna izjava Jokića na pitanje o istorijskoj pobedi Denvera u Teksasu!

Dugo su čekali Nagetsi i konačno dočekali kada je najvažnije, u plej-ofu

Objavljeno: 10:22h

Posle vraćenog brejka u prvoj rundi plej-ofa i trijumfa u San Antoniju od 117:103, Denver je izjednačio skor na 2:2.

Sada ih čeka meč kod kuće i prilika da povedu sa 3:2 i tako pritisak prebace na stranu protivnika, a Nikola Jokić će svakako biti u centru pažnje i u utorak kad se igra peti meč.

U Teksasu je bio pravi lider tima, postigao je 29 poena uz 12 skokova i osam asistencija. Zamalo tripl-dabl, još jedna odlična partija i logično je da je posle toga bio jako zadovoljan.

Bio je to prvi trijumf Denvera u San Antoniju još od 2012. godine, kada je Jokić imao samo 17 godina. Nikolu su pitali šta je radio tada.

- Ne znam, verovatno sam jahao konje - našalio se srpski centar.

Rekao je da je ovo za njega i Denver ovo bila veoma bitna pobeda.

- Ne znam gde sam bio kad smo poslednjiput dobili ovde. Nikad nisam pobedio u ovoj hali, pa je i za mene lično ovo velika stvar. Trenutak kad je trijumf ostvaren je sjajan, vratili smo prednost domaćeg terena nazad - istakao je centar Denvera.

Jokić je dominirao u pobedničkoj ekipi. Kaže da je bio nešto slobodniji i opušteniji.

- Bio sam agresivniji, to je činjenica. Imao sam više prostora u reketu nego do sad, to sam koristio, ubacio šuteve, i došao do tolikog broja poena. Ceo tim je igrao jako, agresivno, to je bio ključ uspeha.

Za Denver je svaki novi meč prilika da nauči nešto novo.

- Novi smo u ovome, učimo kako da igramo, da kontrolišemo tempo igre i ostalo. Dosta učimo od Sparsa. Oni su došli u našu dvoranu prvi meč, pobedili nas, i pokazali kako treba. U drugom duelu smo odmah to primenili, zatim smo u trećem meču ovde poraženi, jer smo možda imali taj pritisak da ih nismo dobili u Teksasu dugo, ali sad je sve u najboljem redu.

Pohvalio je i Torija Krega koji igra na pozicijama dva i tri.

- On je odličan u defanzivi. Pomogao nam je mnogo u defanzivnom skoku. Pomaže nam zaista mnogo u toj fazi, odbrana mu je fenomenalna. I kada šutira kao što je to činio ove večeri, onda je sve to zajedno veliki posao.

Pred kraj poluvremena "sevnula" je trojka Krega.

- Ti poeni pred sam istek vremena bili su zaista važni. Treba mu tako malo da podigne igru na viši nivo. I kada zakorači na taj nivo, jednostavno je u stanju sve nas da povuče - zaključio je Jokić.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.