MAJSTORICA U BEOGRADU ODLUČUJE: Beron i Faje nisu mogli sami da osvoje titulu, Zvezda drugi put pala u Morači!
Beron i Faje nisu mogli sami da osvoje titulu, Foto: aba-liga.com

finale aba lige

MAJSTORICA U BEOGRADU ODLUČUJE: Beron i Faje nisu mogli sami da osvoje titulu, Zvezda drugi put pala u Morači!

Sva dešavanja sa meča možete da pratite na našem lajv-blogu

Objavljeno: 21:13h

Majstorica će odlučiti osvajača ABA lige i ko će ići u Evroligu sledeće sezone. Crvena zvezda je ponovo ispustila pobedu u Podgorici i Budućnost je drugom pobedom zaredom 84:80 izjednačila na 2:2 u finalnoj seriji.

"Prosuli su ponovo mleko" košarkaši iz Beograda u paklenoj atmosferi Morače, pošto su bili u prednosti skoro 37. minuta, ali potom su u poslednjih 3 minuta doživeli pomračenje svesti.

Imala je Zvezda u jednom momentu treće četvrtine i 10 poena prednosti, ali ni to joj nije bilo dovoljno da prelomi meč, već je dozvolila domaćinu nošenom podrškom sa tribina da s vrati u meč.

Bili Beron je bio najraspoloženiji za igru kod Crvene zvezde
Bili Beron je bio najraspoloženiji za igru kod Crvene zvezdefoto: aba-liga.com

Bili Beron je bio nezaustavljiv sve do sredine poslednje četvrtine kada ga je stigao i umor, Mo Faje je dao neverovatnu energiju i odigrao možda i najbolji meč od dolaska, ali je sve na kraju bilo uzalud.

Uzroke poraza bi trebalo tražiti u očajnoj igri Kej Sija Riversa koji od one druge četvrtine u trećem meču nije postigao niti jedan poen iz igre i samo 3 sa linije slobodnih bacanja, a uz to je imao i nekoliko prodatih lopti. Filip Čović je odigrao najslabiji meč u plej-ofu i bio je potpuno izbačen iz ritma.

Takođe, brzopletost u pojedinim situacijama, traženje loših rešenja u napadu, bespotrebno soliranje od sredine treće deonice, sve to su neki uzroci novog poraza crveno-belih.

Partija na NBA nivou Norisa Kola
Partija na NBA nivou Norisa Kolafoto: aba-liga.com

Budućnost je uspela da posle 5 uzastopnih poraza u sezoni da sada dva puta zaredom pobedi crveno-bele i izbori peti, odlučujući meč, koji će se igrati u ponedeljak u Beogradu.

Ključni igrači za pobedu Budućnosti su bila dvojica koji se u dosadašnjem finalu nisu uopšte istakli igrama iako se to očekivalo. Edvin Džekson je bio fenomenalan sa 23 poena, dok je Erl Klark posle one trojke uz zvuk sirene u prvom poluvremenu bio nepromašiv u drugom delu meča i stigao do 15 poena.

Noris Kol se izdigao na još viši nivo i sa 31 poenom završio utakmicu uz 6 asistencija.

KK Budućnost - statistika
KK Budućnost - statistikafoto: Printscreen/aba-liga.com

U redovima Crvene zvezde najbolji je bio Bili Beron koga je izdala snaga u završnici. Postigao je 24 poena, a po 14 su dodali Faje i Dobrić.

KK Crvena zvezda - statistika
KK Crvena zvezda - statistikafoto: Printscreen/aba-liga.com

Sva dešavanja sa meča možete da pratite na našem lajv-blogu.

40. minut - Kraj utakmice! Pobeda Budućnosti 84:80 zahvaljujući boljoj igri u poslednjih 5 minuta utakmice.

40. minut - Budućnost ima 5 poena prednosti 30 sekundi pre kraja - 80:75.

39. minut - Budućnost je pred pobedom. Edvin Džekson pogađa trojku, a potom nova greška potpuno izgubljenog Kejsija Riversa, pa onda pogodak Norisa Kola i sada već ogromna prednost domaćih 79:72.

39. minut - Stao je sada šut Bilija Berona, mora još neko da proradi u ekipi Zvezde. Budućnost ima prednost 74:72.

37. minut - Ovo nije trebalo Zvezdi! Zbog protesta i reakcije Nebojše Ilića tehnička greška klupi Zvezde, izvikao se sada na njega Milan Tomić. Budućnosti izjednačila na 70:70.

37. minut - Problem za Budućnost, Bitadze je zaradio pet faulova. Ali zato probuđeni Erl Klark postiže trojku i ponovo je samo pola koša prednosti za goste. Budućnost - Zvezda 69:70.

35. minut - Ne koriste sada igrači Zvezde prednost u ofanzivnom skoku koju imaju. Umesto da postižu poene, oni prave greške i nikako da se odlepe. Rezultat na nešto više od 5 minuta do kraja je 66:64 za Beograđane.

33. minut - Serija od 5 vezanih poena Crvene zvezde, ali Beron sada pravi grešku u koracima. Međutim, stegla se ruka igračima Budućnosti, promašili su 4 uzastopna slobodna bacanja. Zvezda vodi 63:62.

31. minut - Odlično otvaranje Budućnosti poslednje deonice. Trojka Džeksona i potom kontra Norisa Kola posle promašenog zakucavanja Odža. Domaćin vodi 62:58.

1 / 9 Foto: aba-liga.com

30. minut - Opet pad u igri crveno-belih koji koriste domaći i neverovatnom serijom se vraćaju u egal. Uoči poslednjih 10 minuta prednost srpskog šampiona 58:57.

29. minut - Konačno prekida seriju Budućnosti kojom je domaćin bio došao do izjednačenja. Cirbes sa penala pogađa prvo, a onda je imao sreće da je neko od igrača Budučnosti dirao loptu i priznata su dva poena. Zvezda vodi 56:53.

27. minut - Zaoštrila je Budućnost sada u odbrani, daleko agresivnije igraju. Uz to i tehnička greška Tomiću je dosuđena i serijom 9:2 prilazi domaćin na 53:50.

24. minut - Serija Zvezde i dalje traje, Dobrić je pogodio trojku, pa onda poeni Ožda i crveno-beli prvi put na meču stižu do dvocifrene prednosti. Rezultat 51:41.

23. minut - Kakva trojka Bilija Berona! Nezaustavljiv je večeras, ali Noris Kol pogađa na drugoj strani.

21. minut - Trojka kao kap Bilija Berona za njegovih 17 poena, ali na drugoj strani Erl Klark ubacuje loptu u koš i nastavlja svoju seriju. Rezultat 41:37 za crveno-bele.

20. minut - Uh kakva trojka Erla Klarka u poslednjoj sekundi prvog poluvremena. Sa devet metara preko ruke Dobrića iz okreta. Zahvaljujući seriji 6:0, Budućnost na poluvremenu zaostaje samo 2 poena. Rezultat posle prvog poluvremena 38:36 za Crvenu zvezdu.

20. minut - Sudije sada ostaju neme na udarac po licu koji je dobio Bili Beron i dodeljuju loptu ekipi Budućnosti.

Bili Beron se žali da je dobio udarac u oko
Bili Beron se žali da je dobio udarac u okofoto: Printscreen/Arena Sport

18. minut - Odličan period igre Zvezde. Zaustavili su prilaze svom košu, dobra tranzicija i ofanzivni skok. Poenima Cirbesa i Davidovca odlaze na 36:29.

16. minut - Zvezdinu seriju 6:0 sada preseca pogodak Erla Klarka, ali na drugoj strani već treća lična greška za Edvina Džeksona najraspoloženijeg igrača Budućnosti. Zvezda vodi 31:29.

1 / 13 Foto: aba-liga.com

15. minut - Nastavlja se serija Budućnosti, Edvin Džekson je vrlo raspoložen za igru, dao je dva koša zaredom i potom Gordić lako ide do samog kraja za vođstvo 27:25.

12. minut - Serija Budućnosti od 7:0, nešto slično kao i u meču od pre dva dana

11. minut - Budućnost je bolje krenula u nastavku igre, sustigli su prednost Crvene zvezde posle nekoliko neshvatljivih grešaka tima iz Beograda

KRAJ PRVE ČETVRTINE: Budućnost - Crvena zvezda 20:25

10. minut - Prednost od 23:20 za crveno-bele na minut do kraja prve četvrtine

9.minut - Prekid igre zbog povrede skočnog zgloba Maika Cirbesa koji je otišao na klupu

8. minut - Repeša je izvršio četvorostruku izmenu. Crveno-beli igraju u ovim trenucima na krilima Bili Berona

foto: Saša Pavlić Koky

8. minut - Trojka Dobrića, pa poeni Norisa Kola za 18:17 u korist Budućnosti

7. minut - Prodor Berona i novi poeni za Zvedu

6. minut - Tajm-aut je zatražio Tomić, serija Budućnosti od 8:0 i sada imaju prednost od 14:10

5. minut - Pogađa Džekson sa distance posle bloka Barovića

4. minut - Izjednačio je Barović na 5:5 posle sjajnog skoka pod košem

2. minut - Odžo je postigao prve poene na meču, posle nekoliko neiskorišćenih napada na obe strane

foto: Starsport©

19:00 - Počela je četvrta utakmica finala ABA lige

18:55 - Na Malom Kalemegdanu je postavljen video bim

18:40 - Podsetimo se događaja sa prethodne utakmice i šta se dešava pred ovaj meč

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.