Zašto Javor? U Zvezdi besni zbog izbora sudija za polufinale plej-ofa ABA lige!

Plej-of počeo van parketa

Zašto Javor? U Zvezdi besni zbog izbora sudija za polufinale plej-ofa ABA lige!

Srpski klubovi, a posebno crveno-beli nisu zadovoljni radom Aleša Kamnikara koji je praktično smenjen, ali odbija da napusti funkciju komesara regionalnog takmičenja
Objavljeno:

Zvanično, plej-of ABA lige, čiji će pobednik zaigrati u Evroligi sledeće sezone, još nije počeo, ali van terena on traje već neko vreme. Razlog za to je delegiranje sudija za utakmice polufinala doigravanja zbog čega su u Crvenoj zvezdi prilično besni. Kako saznaje "Mondo", na Malom Kalemegdanu se spremaju da reaguju na odluke Aleša Kamnikara, koji je praktično smenjen sa tog mesta, ali odbija da se skloni, zbog čega bi crveno-beli i ostali srpski timovi mogli da sazovu vanrednu konferenciju za medije. Izvor "Monda" tvrdi da je Kamnikar sam prekrojio listu sudija i odredio da u plej-ofu pravdu dele arbitri koji su lošije ocenjeni. Za Zvezdu je najveći problem što će u prvom meču sa Cedevitom pravdu deliti Damir Javor na koga mnogi klubovi imaju zamerke.

- Prvo, Kamnikar je delegiranje sudija za prve mečeve plej-ofa obavio 8. marta, a tek dan kasnije bila je sačinjena konačna rang-lista sudija, nakon što su unete i ocene iz 26. kola. Kako je to moguće? To je u potpunoj suprotosti sa propozicijama takmičenja - navodi izvor "Monda" i dodaje: - Nikome nije jasno zašto je Javor ponovo delegiran da sudi Cedeviti i Crvenoj zvezdi, kada znamo da je jesenas suspendovan na dve utakmice zbog grešaka na račun Zvezde u Zagrebu? Ako uzmete rang-listu sudija, nekoliko imena nalazi se iznad Javora, ali je izabran baš on. Prvi meč će suditi Pukl, Javor i Koljenšić, a oni su treći, 16. i 18. na rang listi. Da li su to najbolje sudije koje je Kamnikar mogao da izabere za ovu utakmicu koja ima ogromnu važnost? Procenti sami... Igra van parketa je očigledno već počela. (Espreso.co.rs / Izvor: Mondo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.