'Grik frik' se poigravao sa Dramondom! Irving ubacio 37, ali je Tejtum prelomio! Harden poslao Rubija u maline!
Foto: EPA/Tannen Maury

NBA, plej-of

'Grik frik' se poigravao sa Dramondom! Irving ubacio 37, ali je Tejtum prelomio! Harden poslao Rubija u maline!

Domaćini su iskoristili prednost domaćeg terena

Objavljeno: 09:25h

Maksimalno iskoristiti prednost domaćeg terena u plej-of je najvažnija stvar i to su uradili košarkaši Milvokija, Bostona i Hjustona.

Milvoki je i u drugom meču pobedio Detroit 120:99 koji je i dalje lišen pomoći Blejka Grifina.

Ubedljivi krajnji rezultat možda i ne pokazuje najbolje razvoj stvari na parketu s obzirom da se u prvom poluvremenu vodila žestoka bitka i da je rezultat bio izjednačen.

Prelomni momenat je bila treća deonica u kojoj se probudio Janis Adetokumbo, opterećen faulovima, u prvoj polovini meča. On je tada ubacio polovinu od svog ukupnog broja poena i i dominirao nad visokim igračima Pistonsa.

U jednom momentu je delovalo kao da se čak poigrava igrom leđima i unošenjem pod koš jednog od najboljih i najsnažnijih centara lige Andrea Dramonda.

Utakmicu je završio sa 26 poena i 12 skokova i 4 asistencije, a uz njega su još bili Midlton sa 24 uz 8 dodavanja i Bledso koji je postigao 27, a Konaton je postigao 18.

Na drugoj strani dobre role su imali Luk Kenard sa 19 i Redži Džekson i Andre Dramond sa 18.

Daleko neizvesnije i uzbudljivije je bilo u Bostonu, gde je domaćin slomio Indijanu 99:91 tek u poslednjem minutu meča.

Igrači odluke su bili Tejtum i Horford koji je izblokirao na ulazu inače sjajnog Bojana Bogdanovića, a potom u kontri je prvopomenuti pogodio trojku, pa asistirao Hejvordu za nove poene i na kraju zakucao loptu u koš i dobio dodatno slobodno bacanje čime je odlučio pobednika na 8,8 sekundi do kraja.

No titulu najefikasnijeg je poneo Kajri Irving koji je pre trenutaka odluke ludovao i postigao 37 poena uz 7 asistencija i 6 skokova. Tejtum je postigao 26 i Hejvord 13.

Bojan Bogdanović je dao sve od sebe na drugoj strani sa 23 poena i 8 skokova, a Jang je ubacio 15.

Hjuston je izdominirao i u drugom meču protiv Jute, ponovo ubedljivo 118:98.

Nemoguće je zaustaviti napadačko oružje Roketsa koje predvodi Džejms Harden koji je i na ovom susretu bio ubitačan po "džezere".

Upravo on i Taker su u prvoj četvrtini sa 15 uzastopnih poena već tada prelomili meč i doneli velikih 20 poena razlike, posle čega je sve bilo manje više odrađivanje posla.

Harden je postigao 32 poena i sakupio 13 skokova uz 10 asistencija, za novi tripl-dabl učinak, a pratili su ga Kris Pol sa 17 i Taker i Gordon sa po 16.

Riki Rubio se trudio koliko je mogao sa 17 poena, ali je i on u nekoliko navrata završio "u malinama" posle stepbekova Hardena. Isti broj poena je postigao O'Nil.

NBA plej-of, rezultati:

Milvoki - Detroit 120:99 (2:0 u seriji) Boston - Indijana 99:91 (2:0 u seriji) Hjuston - Juta 118:98 (2:0 u seriji)

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.