ZVEZDINA KATASTROFA U DRUGOM POLUVREMENU: Počelo kao pesma, završilo se kao horor! Budućnost smanjila na 2:1!
Detalj sa drugog meča ABA lige između Zvezde i Budućnosti, Foto: Starsport©

aba liga, finale, 3. utakmica

ZVEZDINA KATASTROFA U DRUGOM POLUVREMENU: Počelo kao pesma, završilo se kao horor! Budućnost smanjila na 2:1!

Sva dešavanja sa ovog meča ste pratili uz "lajv-blog" na Espresu

Objavljeno: 21:16h

Igraće se četvrti meč finalne serije ABA lige, pošto je Budućnost iskoristila prednost domaćeg terena u 3. susretu i pobedila Crvenu zvezdu 80:72 u paklenoj atmosferi "Morače".

A sami su igrači Zvezde krivi za ono što im se dogodilo u drugih 20 minuta utakmice kada su lako prepustili maltene protivniku da preokrene rezultat i stigne do pobede uz na momente skandalozno ponašanje publike na tribinama.

Bilo je kao pesma prvo poluvreme srpskog kluba, Budućnost nije imala nikakvih rešenja. Čović je kreirao i pogađao u prvoj četvrtini, potom se na njega nadovezao nezaustavljivi Rivers i u jednom momentu su crveno-beli imali i 12 poena prednosti.

A onda već krajem prvog poluvremena kreće raspad u igri gostiju, koji dozvoljavaju protivniku da spusti zaostatak na 5 poena i tako ode na odmor.

Potpuni kolaps je usledio u trećoj četvrtini u kojoj su crveno-beli odigrali skandalozno i postigli samo 6 poena, a za celo drugo poluvreme na prste jedne ruke maltene mogu se prebrojati koševi iz igre koje su dali igrači Zvezde.

Iznenadio je Repeša i totalno zbunio igrače Zvezde taktikom sa presingom po celom terenu, u problem sa ličnim greškama su ušli Beron i Čović, a što je najgore, stao je potpuno šut sa distance.

Samo jednu trojku u drugom poluvremenu su postigli igrači Zvezde iz "bezbroj" pokušaja, skupili su reket igrači Budućnosti pa nije bilo prolaza ni lopti pod koš, dok je publika sa tribina ubrizgala adrenalinsku injekciju domaćima koji su se prosto razleteli po terenu.

I u trećoj i u četvrtoj deonici su potpuno nadtrčali izabranike Milana Tomića, imali su skoro 10 ukradenih lopti, dok su se greške igrača kluba na Malom Kalemegdanu nizale u serijama.

Već sredinom poslednje deonice je bilo jasno da će se Zvezda teško izvući, a tačku na meč je stavio Edvin Džekson trojkom za +10 na nešto manje od 3 minuta do kraja.

Kej Si Rivers koji gotovo da nije imao promašaj u prvom poluvremenu i postigao čak 19 poena, u drugoj polovini meča nije postigao nijedan. Beron je ograničen na 12 poena, a po 10 su dali Čović i Cirbes.

KK Crvena zvezda - statistika
KK Crvena zvezda - statistikafoto: aba-liga.com

U ekipi Budućnosti prvo ime Noris Kol koji je svojom brzinom i prodorima vezivao u čvor ograče Zvezde i meč završio sa 20 poena. Drugi strelac je bio Koti Klark sa 14, a 10 je ubacio Džekson.

KK Budućnost - statistika
KK Budućnost - statistikafoto: aba-liga.com

Četvrti meč finalne serije igra se ponovo u Podgorici, u petak takođe od 19 časova.

Sva dešavanja sa ovog meča ste pratili uz "lajv-blog" na Espresu.

40. minut - Kraj utakmice, pobeda Budućnosti 80:72 posle kolapsa Zvezde u drugih 20 minuta utakmice.

38. minut - Trojka Edvina Džeksona koja vrlo verovatno presuđuje pobednika ovog meča. Budućnost vodi 75:65

36. minut - Posle trojke Bela, Zvezda ostaje i bez Filipa Čovića koji dobija petu ličnu grešku. Budućnost vodi 72:63.

35. minut - Budućnost ima čak 8 ukradenih lopti u drugom poluvremenu naspram nula Zvezdinih. Uz to je potpuno stao šut crveno-belih spolja, samo je Faje pogodio jednu trojku. Jasni su to razlozi zašto Budućnost ima prednost 68:62.

32. minut - Nastavljaju se problemi za crveno-bele koji prva tri napada u poslednjoj četvrtini nisu iskoristili. I dalje zaostaju 8 poena, 66:58.

30. minut - Očajno odigrana treća četvrtina igrača Zvezde u kojoj su postigli ukupno 6 poena i samo dva koša iz igre. Budućnost je stigla do dvocifrene prednosti, atmosfera na tribinama je dostigla vrhunac.

Uoči poslednjih 10 minuta rezultat je 66:58 za Podgoričane.

29. minut - Nastavljaju se greške u nizu igrača Zvezde. Sada Beron uz faul dobija i nesportsku grešku. Serija Budućnosti 12:0, Zvezda je za celu četvrtinu postigla samo 6 poena. Domaćin vodi 64:56.

Zvezdina igra se potpuno raspala u trećoj četvrtini
Zvezdina igra se potpuno raspala u trećoj četvrtinifoto: Starsport©

29. minut - Potpuno drugačija slika na terenu. Budućnost je u naletu i poenima Danila Nikolića uz faul, pa potom Kotija Klarka iz kontre stiće do najveće prednosti na meču 62:56.

27. minut - I prvi put od početka utamkmice Budućnost vodi 57:56. Mnogo veći problem za Zvezdu je to što Filip Čović ima 4 lične greške.

26. minut - Nastavili su se problemi Zvezde u prenosu lopte, malo se stegla i ruka gostujućim igračima, dok je domaćin dobio adrenalinsku injekciju sa tribina i nošen time poravnava rezultat - 56:56.

23. minut - Nekoliko loše organizovanih napada Zvezde i Budućnost to koristi da spusti na samo dva poena zaostatka. Presing po celom terenu je uhvatio nespremne igrače crveno-belih, zato je ušao Filip Čović u igru. Trenutni rezultat 52:50.

Problemu za Crvenu zvezdu na početku drugo poluvremena
Problemu za Crvenu zvezdu na početku drugo poluvremenafoto: Starsport©

22. minut - Nastavlja Kej Si Rivers u dobrom ritmu, proigrao je sjajno Cirbesa za lake poene, a šteta što mu je potom lopta izašla iz obruča pri šutu za tri poena. Zvezda vodi 52:45.

20. minut - Loša završnica igrača Crvene zvezde. Bez ideje u napadu, samo su Rivers i Beron sa penala postigao poene, dok je Budućnost uhvatila momentum i spustila se na -5. Posle 20 minuta igre Zvezda vodi 50:45.

Inače, Kej Si Rivers je ubacio čak 19 poena u prvom poluvremenu.

18. minut - Tajm-aut traži Milan Tomić posle niza grešaka igrača Zvezde koje koriste igrači Budućnosti i spuštaju zaostatak na 47:41.

16. minut - Maksimalno su iskoristili igrači Zvezde ove nesportske i tehničke greške Budućnosti, a potom Bili Beron postiže trojku za najveću razliku na meču, +12. Crvena zvezda vodi 46:35.

15. minut - Usijanje u Podgorici! Kej Si Rivers poenima zatrpava koš Budućnosti, ali uzvraćaju na drugoj strani Bel i Bitadze.

Potom varnice na parketu posle faula u napadu Riversa. Bitadze je gurnuo rukom po licu Riversa zbog čega je dobio nesportsku ličnu grešku, a klupa Budućnosti je dobila i tehničku ličnu grešku.

14. minut - U naletu su domaći igrači, Zvezda ima problema sada u napadu. Poenima Norisa Kola stižu do samo 3 poena zaostatka. Trenutni rezultat 33:30.

13. minut - Trojka Danila Nikolića naterala je Milana Tomića da zatraži tajm-aut. Zvezda vodi 33:28.

11. minut - Trojkom Kejsija Riversa koji je vezao 5 poena, Crvena zvezda prvi put stiže do dvocifrene prednosti 28:18.

19.25 - Incidenti i neredi u Morači tokom pauze između prve i druge četvrtine. Grupa navijača se probila skroz do klupe sa igračima Crvene zvezde i pokušala da ih napadne.

Policija se umešala i sprečila napad, pa su ispraznili tribine.

10. minut - Kraj prve četvrtine koja je pripala Zvezdi 25:18. Odlična igra Filipa Čovića pre svih koji je poenima i asistencijama držao konce u svojim rukama. Pripomogli su mu Cirbes i Rivers.

8. minut - Presekao je Bel trojkom seriju Zvezde od 7:0. Ali onda Filip Čović postiže trojku u poslednjim sekundama napada iz velike daljine i vraća prednost od 7 poena. Trenutni rezultat 21:14.

7. minut - Serija poena Filipa Čovića, pet zaredom i trojka koja je utišala zvižduke u "Morači". Zvezda čuva prednost 16:11.

Utakmicu posmatra i predsednik Crne Gore, Milo Đukanović sa suprugom.

Milo Đukanović posmatra treći meč finala plej-ofa ABA lige između Budućnosti i Crvene zvezde
Milo Đukanović posmatra treći meč finala plej-ofa ABA lige između Budućnosti i Crvene zvezdefoto: Printscreen/O2TV

5. minut - Posle serije Budućnosti 4:0, odlična asistencija Čovića za Cirbesa i crveno-beli vode 11:8.

3. minut - Tvrda utakmica na početku. Noris Kol je pogodio dva šuta za Budućnost dok su na drugoj strani pogađali Cirbes, Beron sa penala i potom je Branko Lazić pogodio trojku za vođstvo Zvezde 7:4.

17:45 - Podsetimo se nekih bitnih dešavanja sa prethodna dva duela iz Pionira

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.