TORONTO SE UOZBILJIO: Kandža otkinula Orlando na sitne komade! Portland s dvojicom igrača odvalio Oklahomu!
Kavai Lenard je odigrao fantastičnu utakmicu, Foto: AP

NBA, plej-of

TORONTO SE UOZBILJIO: Kandža otkinula Orlando na sitne komade! Portland s dvojicom igrača odvalio Oklahomu!

Kavai Lenard je shvatio da je vrag odneo šalu i da ne želi da njegov tim ponovo ispadne u prvoj rundi plej-ofa

Objavljeno: 08:55h

Toronto nije dozvolio da drugi put na svom terenu bude iznenađen od strane Orlanda i upisao je ubedljivu pobedu nad gostima 111:82 kojom je izjednačio u seriji na 1:1.

U prvom susretu Medžik je priredio jedan od najvećih šokova prvih mečeva NBA plej-ofa, ali je već u narednom bila druga priča, jer su Reptorsi shvatili da je vrag odneo šalu i da ne smeju da nastave sa serijom poraza u plej-ofu (9 zaredom u poslednje tri godine).

Kavai Lenard je ubacio u šestu brzinu i uz pomoć Kajla Laurija jednostavno uništio "magične" već u prvom poluvremenu, a treća četvrtina je bila presudna, jer ju je domaćin dobio 39:21.

"Kandža" je meč završio sa 37 poena i po 4 skoka i asistencije, Lauri je dodao 22 poena i 7 asistencija, a Paskal Sijakam 19 poena i isto toliko skokova.

Kod Orlanda je potpuno podbacio Nikola Vučević sa samo 6 poena, Eron Gordon je postigao 20, a Terens Ros 15.

Portland je potpuno iskoristio prednost domaćeg terena i poveo protiv Oklahome u seriji 2:0, pošto su u drugom susretu u Oregonu bili još ubedljiviji 114:94.

Tandem Lilard - Mekolum je proradio onda kada treba i bez obzira na to što nisu imali ostale raspoložene saigrače slomili su goste koji su u prvom poluvremenu imali i 9 poena razlike.

Mekolum je ubacio 33 poena uz 8 skokova i 5 asistencija, Lilard je dodao 29, a još jedini dvocifreni je bio Harkls sa 14. Domaćin je šutirao trojke 13/32 i to je ono što je i prelomilo meč, naspram Oklahominih 5/28.

Na drugoj strani loše veče Vestbruka koji je pogodio samo 5 od 20 šuteva iz igre i meč završio sa 14 poena, Stiven Adams je dodao 16, a najefikasniji je bio Pol Džordž sa 27.

Serija se sada seli u Oklahomu.

NBA, plej-of:

Denver - San Antonio 114:105 (1:1 u seriji) Toronto - Orlando 111:82 (1:1 u seriji) Portland - Oklahoma 114:94 (2:0 u seriji)

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.