ĆERAĆEMO SE JOŠ, PORUČUJU IZ PODGORICE: Budućnost je saterana uza zid, ali nema bele zastave pred Crvenom zvezdom!
Nemanja Gordić, Foto: Dado Đilas

UZDAJU SE U NAVIJAČE

ĆERAĆEMO SE JOŠ, PORUČUJU IZ PODGORICE: Budućnost je saterana uza zid, ali nema bele zastave pred Crvenom zvezdom!

Posle dva meča odigrana u Beogradu i isto toliko pobeda crveno-belih, duel u "Morači" biće biti ili ne biti za Podgoričane

Objavljeno:

Budućnost dočekuje Crvenu zvezdu u trećoj utakmici finala ABA lige u sredu u 19 časova.

Posle dva meča odigrana u Beogradu i isto toliko pobeda crveno-belih, duel u "Morači" biće biti ili ne biti za Podgoričane. Međutim, optimizam ne napušta podgorički tim.

- Očekuje nas treći meč i znamo dobro kako je bilo. Zvezda ima prednost, na nama je da se pozabavimo našom igrom i probamo da popravimo što više stvari do srede. Postoji dosta stvari koje možemo da popravimo i ako to učinimo mislim da možemo da smanjimo rezultat. Moramo da igramo bolje odbranu, to je evidentno. Primili smo previše poena u dva meča, dozvolili smo Zvezdi da ulazi u serije i tako podiže samopouzdanje i razliku, a onda i lakše pogađa šuteve. Treba da promenimo pristup, da igramo sa dosta više kontakta i fizički jače - rekao je Nemanja Gordić, košarkaš Budućnosti.

Prošle sezone isti timovi su igrali finale regionalnog takmičenja, a prva i jedina titula ABA lige u vitrinama Budućnosti je Gordićeva zasluga. Pitanje je šta može da se promeni u kratkom vremenskom roku.

- Tokom sezone se videlo da možemo mnogo bolje od prikazanog. Ako nam 0:2 i ova dva poraza u Beogradu nisu dovoljan motiv, onda ne znam. Igramo finale, normalno je da postoji pritisak... Mi smo saterani uza zid, treba da iskoristimo i taj pritisak i sve što se dešava da nam to bude motiv da igramo s velikom željom i pametno, pa sve ostalo - dodao je.

Atmosfera u dvorani "Aleksandar Nikolić" bila je paklena u oba meča pa nema sumnje da će i u Podgorici biti tako.

- Što se tiče atmosfere, to je očigledno, videli su i ljudi koji su bili tamo. Mi smo tim koji je na terenu ubedljivo izgubio. Sada nam je potrebno da nam naši navijači pruže pravu podršku, da se ne pravi ne znam ti ni ja šta, jer smo videli svi šta se desilo u Beogradu. To treba da bude motiv. Na terenu je bilo manje-više sve u redu, bilo je malo čarki, ali sve je to normalno. Igrali smo sa Zvezdom samo jedan meč ovde i tada je to bilo u drugom kolu, trener Repeša nije bio tu. Zvezda vodi, ali daleko od toga da je finale gotovo - zaključio je Nemanja Gordić.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.