REPEŠA OPET O INCIDENTU: Bolje šamar da sam dobio, nego što me neko pljuje!
Jasmin Repeša, trener podgoričke Budućnosti, Foto: Starsport©

konferencija

REPEŠA OPET O INCIDENTU: Bolje šamar da sam dobio, nego što me neko pljuje!

- Očekujem reakciju na parketu, očekujem dobru igru momaka koje vodim i očekujem da ostane u finalu

Objavljeno:

Uoči treće utakmice finalne serije plej-ofa ABA lige Budućnost je organizovala pres konferenciju.

Trener Jasmin Repeša, je imao prilično dugo izlaganje posle druge utakmice u Beogradu. Malo je pričao o utakmici i dešavanjima na parketu, a mnogo više o atmosferi koja je vladala u dvorani. Uoči trećeg meča, Repeša je kompletan fokus usmerio na utakmicu koja sledi:

- Obe utakmice smo izgubili na identičan način. U momentima kada su se utakmice lomile i kada je Zvezda bila u naletima, nismo imali fokus i mentalnu snagu da to izdržimo i ostanemo u igri što bi nama donelo prednost u psihološkom smislu. Napravili smo ogroman broj grešaka u oba duela. Nismo imali agresivnosti, nismo imali čvrstine. Sve to može da se otkloni i siguran sam da će u sredu sve izgledati drugačije - naglasio je Repeša i dodao:

Jasmin Repeša, trener Budućnosti
Jasmin Repeša, trener Budućnosti foto: Filip Plavčić

- Uz podršku sa tribina kojoj se nadam, očekujem pobedu i nastavak finalne serije. U teškoj smo, ali ne i u bezizlaznoj situacii. Suština je da gledamo samo na utakmicu koja sledi. Od izuzetnog značaja je da igramo bez padova i bez oscilacija u igri. Prazan hod je zabranjena reč. Fokus je jako bitan.

Od igrača koji su pre svega profesionalci i kojima je posao da budu fokusirani, očekujem da to tako i bude. Igračima sam rekao da se na utakmici koja sledi pojave samo oni koji veruju da možemo da pobede i preokreta. Oni koji sumnjaju, neka ostanu kući.

Košarkaši Budućnosti
Košarkaši Budućnosti foto: aba-liga.com

Ono što je kristalno jasno na osnovu izlaganja trener Jasmina Repeše i Nemanje Gordića, kao i na osnovu izjava koje su dolazile od strane trenera Crvene zvezde Milana Tomića i igrača Zvezde, oba tima žele da se finalna serija nastavi u sportskom tonu i da sve protekne bez incidenata. Na pitanje kako reaguje na saopštenje Crvene zvezde u kojem je „bio glavna meta“, Repeša je rekao:

- Odrastao sam na asfaltu. Više volim da dobijem šamar, nego da me neko pljune. Na to se odnosilo moje izlaganje u Beogradu. Osetio sam potrebu da iznesem kako sam se osećao i kako sam doživeo ambijent u dvorani. Ništa više, ni manje od toga. Da li očekujem reakciju? Očekujem reakciju na parketu, očekujem dobru igru momaka koje vodim i očekujem da ostane u finalu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.