DUDA IVKOVIĆ HVALIO TOMIĆA I ČOVIĆA: Mnogo smo razgovarali - to je najbolji Milanov potez i suština Zvezde!
Duda Ivković, Foto: Fonet

HVALIO JE PRIJATELJA

DUDA IVKOVIĆ HVALIO TOMIĆA I ČOVIĆA: Mnogo smo razgovarali - to je najbolji Milanov potez i suština Zvezde!

Niko nije mogao da pretpostavi da će Čović da odigra ovako maestrealno, ali bio je u sistemu, prisutan - rekao je Dušan Ivković

Objavljeno: 22:45h

Legendarni košarkaški trener Dušan Duda Ivković je povodom 99. godina njegovog Radinčkog sa Krsta gostovao u emisiji "U obruču" na TV Areni Sport, a tom prilikom komenarisao je finalnu seriju ABA lige između Crvene zvezde i Budućnosti.

Crveno-beli su deklasirali Podgoričane u prva dva meča u Beogradu.

- Objektivno rečeno, sigurno je reći da je viđeno iznenađenje za sve. Budućnost je bila fokusirana da sastavi ovakav tim, jer je Evroliga ogroman ulog za naše timove. Pokušala je da napravi jak, individualni sastav i taj tim, čini mi se, nema hemiju. Odnosno, vrlo mu je teško da održi kontinuitet igre. To govorim iz svog iskustva, pre svega stečenog u radu sa američkim igračima - izjavio je Duda u emisiji "U obruču".

Milan Tomić
Milan Tomićfoto: Starsport©

Ivković je sa biranim rečima govorio o svom nekadašnjem saigraču i asistentu u Olimpijakosu, Milanu Tomiću, koji je sada na kormilu kluba sa Malog Kalemegdana.

- Imali smo mnogo, mnogo razgovora. I letos, na Printezisovoj svadbi, bilo je pitanje o njegovoj budućnosti, da li ostaje u Olimpijakosu ili ide... Mi smo bliski i porodično, neka sada radi u miru i evo sada želim da mu čestitam na sezoni i na te dve odigrane utakmice, ali kraj će biti tek kada se ostvari treća pobeda. Sigurno da Budućnost ima šanse i ne bi trebalo zaboraviti da i domaći teren ima veliku ulogu - rekao je legendarni trener i dodao:

- Provodili smo nebrojene dane i dok je bio igrač i kada je postao trener. Najbitnije je da tim igra onda kada bi trebalo da igra. Sve što bude tokom sezone pada u vodu kad dođe kraj. Čini mi se da je Milan uradio najbolji potez jer je dao, pod jedan, puno poverenje mladim Zvezdinim igračima koji očigledno prave razliku - daju svežinu, energiju i igraju izuzetno kvalitetno.

Objasnio je Duda šta je Zvezdina suština.

- Podsetiću vas da sam selekciju (šampionskog) Olimpijakosa postavio u sezoni 2010/11. Napravljena je prava smena generacija i osvojili smo Evroligu kada to niko nije očekivao od kluba koji je imao manji budžet, sa talasom mladih igrača... To je po meni i Zvezdina i Milanova suština. U početku je bilo kritika zbog dovođenja Riversa, gledajući da su tu i Perperoglu i Dobrić i Beron, ali sad će neko reći - šta se posle dogodilo? Stratos se povredio, a deluje mi da ta povreda nije naivna i to sada može da bude opravdanje. Što kažu, od viška igrača ne boli glava.

Ni legedna svetske košarke nije verovala da će Filip Čović odigrati onakve partije protiv podgoričke Budućnosti.

- Ako postoji sistem i ako postoje kvalitetni igrači, onda se sve reši. I onog momenta kada je Zvezda ostala bez prvog plejmejkera niko nije mogao da pretpostavi da će Čović da odigra ovako maestrealno, ali bio je u sistemu, prisutan...

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.