ĐORĐEVIĆ PECNUO JOKIĆA: Prihvatam NE samo ako je u pitanju povreda - zovem samo najbolje!
Đorđević i Jokić na kvalifikacijama za Olimpijske igre, Foto: Saša Pavlić Koky

uoči mundobasketa

ĐORĐEVIĆ PECNUO JOKIĆA: Prihvatam NE samo ako je u pitanju povreda - zovem samo najbolje!

Italija, Filipini i Angola su protivnici Srbije u prvoj grupi Svetskog prvenstva u košarci

Objavljeno:

Aleksandar Đorđević, selektor Srbije je analizirao protivnike na Mundobasketu i objasnio strancima šta znači nacionalni dres

Italija, Filipini i Angola su protivnici Srbije u prvoj grupi Svetskog prvenstva u košarci, a Đorđevićjasno kaže da neće biti prostora za grešku, te da će Orlovi igrati da pobede svakog.

- Poštujemo svakog rivala, ali hoćemo da pobedimo svaku utakmicu. Žreb ne menja naš plan, niti naš cilj. On je uvek isti, da osvojimo medalju. Srbija je uvek išla na medalju i ne kažem da ćemo uvek biti na pobedničkom postolju, ali to mora da nam bude cilj - rekao je Đorđević za sajt FIBA.

Selektor reprezentacije Srbije
Selektor reprezentacije Srbije foto: Beta/Branislav Bozic

Dok je bio igrač sredinom devedesetih srpski selektor je vodio ljute bitke protiv dobrog italijanskog tima sa retko antipatičnim, ali i kvalitetnim Gregorom Fućkom. Angola nikada nije bila težak plen, a Filipini su donekle nepoznanica.

- Italija ima tradiciju, imaju i želju da igraju i pokažu svoju snagu. Angola je atletski jak tim, dominantni su u Africi već godinama. A Filipini su zemlja sa velikom strašću za košarku i puni su iznenađenja, a pritom imaju i neke NBA košarkaše - prokomentarisao je Đorđević protivnike.

Aleksandar Đorđević
Aleksandar Đorđević foto: EPA/Sedat Suna

Srbija je svih prethodnih godina po pravilu igrala oslabljena za neke od svojih najboljih igrača.

- Kao selektor imam obavezu da sastavim spisak od najboljih igrača koji su u najboljoj formi, ali koji takođe zaslužuju da budu pozvani na preliminarni spisak zbog svog odnosa prema reprezentaciji. Posle toga se spisak sužava i igrači odlučuju hoće li da igraju na takmičenju za koje se spremamo. Rekao sam ovo odavno: povrede su jedini razlog koji prihvatam - naglasio je Sale nacionale i opisao vrednost srpskog dresa.

Nikola Jokić na Olimpijskim igrama
Nikola Jokić na Olimpijskim igrama foto: Dado Đilas

- Neprocenjiv! Ovaj dres ne toleriše greške. Naša odgovornost je deset puta veća od ostalih. Oni koji prihvate dres nacionalnog tima direktno prihvataju i nepisano pravilo sportske etike i kulture koje po mom mišljenju vodi do uspeha - podvukao je selektor.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.