REPEŠA POLUDEO POSLE MEČA: Ovo je psihijatrija, hoćete da vidite na šta mi liči sako, sav je od pljuvačke - sramota
Jasmin Repeša, Foto: Saša Pavlić Koky

repeša posle meča

REPEŠA POLUDEO POSLE MEČA: Ovo je psihijatrija, hoćete da vidite na šta mi liči sako, sav je od pljuvačke - sramota

- Ovo je psihijatrija teškog nivoa. Ja ne vidim smisao da se igra, to nema veze sa sportom. To je prešlo granice. Neću dalje, ali pre svega kao čovek osećam potrebu da kažem. Trebalo je da donesem sako da vidite na šta liči -rekao je Repeša.

Objavljeno: 21:45h

Trener Budućnost Jasmin Repeša rekao je da su on i njegovi igrači doživeli linč u Beogradu na drugoj utakmici finala ABA lige, protiv Crvene zvezde.

- U 57 godina sam prošao sve, i teške terene i zahtevne utakmice, a žao mi je što moram reći da ovakav linč nikada nisam doživeo u svom životu.

Žao mi je zbog košarke, zbog svih nas. Ovo nema veze sa košarkom. Morao sam da bacim odelo, jer je bilo puno pljuvačke. Mislim da to niko ne opravdava. Igrao sam derbije, ali sve ima granicu dokle se ide. Žao mi je i krivo, u mojoj porodici imam veliki broj Srba. Dragi su mi, ne mogu objasniti koliko. Ne dam ih za sve na svetu, sačuvao sam ih u teškim trenucima. Ostali smo zajedno, najveći moj rezultat u životu je da sam ih sve zadržao", rekao je Repeša.

foto: Starsport©

Reči su same dolazile...

- Ovo je psihijatrija teškog nivoa. Ja ne vidim smisao da se igra, to nema veze sa sportom. To je prešlo granice. Neću dalje, ali pre svega kao čovek osećam potrebu da kažem. Trebalo je da donesem sako da vidite na šta liči - rekao je Repeša.

- Ne znam ko je od nas napravio nešto da bi doživeo takav linč. Ne umanjujem pobedu Zvezde, njihovu igru i njihovu zasluženu pobedu. Ne kažem da nije bilo takvih stvari i ranije, ali ako treba da ih bude i 20 godina kasnije, neka ide vama na dušu. Bilo je svega i svačega, ali 2019. godine ovakav odnos ne mogu da prihvatim, bez obzira o kome se radi -naglasio je Repeša.

foto: Starsport©

Na pitanje da li je ovakva atmosfera posledica svega što se dogodilo prošle godine, Repeša je odgovorio:

- Nisam se time bavio. Popio sam sa Nebojšom Ilićem kafu, sa prijateljem iz Čapljine sam ručao, a veći je Zvezdaš možda nego svi vi... Ali ja ne znam ko je više kriv - ustaše, Šiptari, pravoslavci Crnogorci, Francuzi, Amerikanci... To je, oprostite, kolektivna histerija. Pogledajte oči, kao pljuju, kako viču - naglasio je Repeša.

Pričati o utakmici nema smisla...

- Bilo je svega od dolaska - guranja, pljuvanja u tunelima - možda je bilo straha. Pričati o utakmici koja se izgubi 40 razlike o tome što je bilo dobro, a što loše – nema smisla.. Verujem da možemo da preokrenemo sa sportskom aspekta, ali kako da dočekam Zvezdu kao čovjek i kao trener, kada moram da zgužvam odelo i bacim ga u koš. Evo, zaštitiću svakoga, ali ne mogu da razumem. Ovo je otišlo predaleko - rekao je hrvatski trener.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.