NIJE REČ O POJEDINCU: Jokić na udaru kritika jer nije šutirao, a ovo je njegov odgovor posle tripl-dabla u plej-ofu
Nikola Jokić, Foto: AP/David Zalubowski

NEZADOVOLJAN

NIJE REČ O POJEDINCU: Jokić na udaru kritika jer nije šutirao, a ovo je njegov odgovor posle tripl-dabla u plej-ofu

Srpski centar koji brani boje Nagetsa Nikola Jokić nije bio preterano razočaran posle poraza svog tima

Objavljeno: 14:09h

Denver je prvu utakmicu NBA plej-ofa protiv San Antonija izgubio sa 101:96 na domaćem terenu.

Srpski centar koji brani boje Nagetsa Nikola Jokić nije bio preterano razočaran posle poraza svog tima pošto je jedan od četiri debitanta u plej-ofu koji je zabeležio tripl-dabl učinak (deset poena, 14 skokova i 14 asistencija). Međutim, Srbin nije bio dovoljan da se pobedi iskusna ekipa Grega Popoviča, koja ima više iskustva u doigravanju, za razliku od Denvera i Jokića, koji debituju u plej-ofu.

- Bez obzira na poraz mislim da smo uradili dobar posao, nalazili smo dobre pozicije za otvoren šut, ali neke nismo pogađali. Ne radi se samo o jednom momku, generalno, svi smo bili nešto slabiji tu. To je bio problem, imali smo šuteve, ali nije nas išlo. Radili su manje-više sve što smo očekivali, bili su agresivni, duplirali nas, nisu nas iznenadili - rekao je Nikola Jokić.

Šut je bio problematičan za Denver. Toliko da je Džamal Marej uspeo da pred kraj duela promaši otvorenu poziciju. Srpskog centra su pitali da li je pametno uvek birati šut ili ići na akciju.

- Kad imate otvorenu poziciju za šut, logično je da ćete šutirati. Možete i napasti, a da vam se dogodi da neko ostane tri sekunde u reketu, ili da onda idete na ofanzivan skok... Mislim, treba uvek šutirati kad imate priliku. Imao je otvorenu poziciju, nije pogodio...Treba ići dalje - dodao je srpski centar.

Ipak, u pitanju je bio prvi meč.

- Bila je ovo teška utakmica, znali smo da može da bude tako. Uvek je teško sa njima, naši mečevi su obično tesni rezultatski. Čak i u San Antoniju smo ove sezone na jednom meču gubili sa 16 ili 18 poena razlike pa smo se vratili - poručio je srpski centar.

Na pitanje koliko mu znači što je jedan od četiri debitanta u plej-ofu sa tripl-dabl učinkom u prvom meču, iskreno je odgovorio.

- Da budem iskren, ne znači mi nimalo. To je bila samo još jedna utakmica i samo zato što je prva ne znači mi ništa - zaključio je Jokić.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.