NIJE ČASIO NI ČASA: Vlade Divac pronašao novog trenera za Sakramento!
Vlade Divac je pronašao novog trenera, Foto: EPA/Andrew Gombert

Već se dogovorili

NIJE ČASIO NI ČASA: Vlade Divac pronašao novog trenera za Sakramento!

Prvobitna informacija se ispostavila kao tačna

Objavljeno: 10:43h

Ovog puta Vlade Divac nije časio ni časa kada je u pitanju traženje novog trenera za Sakramento posle prekida saradnja sa Dejvidom Jergerom.

Prvobitna informacija da bi Luk Volton mogao da sedne na klupu Kingsa ispostavila se kao tačna javljaju svi dobro upućeni novinari u NBA dešavanja, i odmah posle prvih razgovora i sastanaka je postignut dogovor o četvorogodišnjoj saradnji.

Kada je prvi put birao trenera Divac je nedeljama obavljao razgovore sa više od 10 kandidata, ali ovog puta je tačno znao šta želi i maltene čim je došlo do sporazumnog raskida saradnje Lejkersa i Voltona, odmah je reagovao.

Samo dan nakon što je ostao bez posla u Los Anđelesu, Divac je pozvao Voltona na razgovor i vrlo brzo je došlo do dogovora i sada se očekuje samo ozvaničenje višegodišnje saradnje.

Luk Volton će potpisati četvorogodišnji ugovor sa Sakramentom
Luk Volton će potpisati četvorogodišnji ugovor sa Sakramentomfoto: AP

Volton je počeo kao pomoćnik Stiva Kera u Golden Stejtu sa kojim je osvojio i šampionski prsten, a u 43 utakmice je i samostalno vodio ekipu zbog problema sa kičmom glavnog trenera i u tom periodu ostvario učinak od 39 pobeda i 4 poraza.

Zbog toga je dobio poziv Lejkersa sa kojima je proveo tri godine, ali nije uspeo u glavnom cilju da ekipu vrati u plej-of, a skor mu je bio 98-148. Uz to, nije uspeo da se uklopi sa novom prvom zvezdom tima Lebronom Džejmsom.

Inače, on je poznat kao neko ko odlično radi sa mladim igračima, a upravo je ekipa Sakramenta prepuna talentovanih momaka koji bi tek trebalo da dostignu pun potencijal.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.