VOLI ZVEZDU, A IGRAO JE ZA BUDUĆNOST! Vučević: Bilo je to lepo iskustvo, ali zna se za koga navijam u finalu!
Nikola Vučević, Foto: AP/John Raoux

U AMERICI SE GLEDA ABA LIGA

VOLI ZVEZDU, A IGRAO JE ZA BUDUĆNOST! Vučević: Bilo je to lepo iskustvo, ali zna se za koga navijam u finalu!

Na sreću po njega, ove godine neće biti u prilici da dođe na finalnu seriju, jer njegov Orlando igra u četvrtfinalu Istočne konferencije sa Torontom

Objavljeno: 13:16h

Košarkaš Orlanda Nikola Vučević sin je bivših reprezentativaca Ljiljane i slavnog asa Borislava.

Njegov otac je pre 40 godina na tlo bivše Jugoslavije doneo prvu titulu šampiona Evrope u klupskoj konkurenciji kao član sarajevske Bosne. Bosanski klub je tada trenirao Bogdan Tanjević, a mali Nikola je obožavao da sluša anegdote iz tog perioda.

- Tražio sam ocu stalno da mi priča o toj generaciji Bosne. Ja sam ga gledao u Belgiji, bio na svim treninzima, ali me je uvek zanimalo to vreme iz Bosne, posebna iz lige Jugoslavije koja je među najjačim u Evropi. Velikani su u njoj igrali. Uvek mi je pričao kako je bilo protiv Partizana, Zvezde, o gostovanjima u Zadru. Naravno i o tituli! Pričao mi je da im je Boša Tanjević pre početka sezone rekao da od njih očekuje da osvoje Evropu. Pričao mi je mnogo puta, dan danas volim da čujem o tim danima. Uvek sam bio ponosan na njega zbog svega toga - rekao je Nikola Vučević za "Sportski žurnal".

Poznato je da je Vučević junior nastupao za Budućnost i da je veliki navijač Crvene zvezde. Dovoljno razloga da se i preko okeana gleda finale ABA lige.

- Biće teško, dve odlične ekipe, borba do kraja. Prošle godine je Budućnost osvojila, ali sada neće biti lako. Igraće se svaka utakmica na jednu loptu. Iako je Zvezda dobila dva puta u regularnom delu, to ništa ne znači. Čini se da Budućnost igra bolje, a Zvezda ima prednost domaćeg terena. Igrao sam u Podgorici što mi je bilo veoma lepo iskustvo, ali ja za Zvezdu navijam odmalena i nadam se da će pobediti - dodao je Vučević.

Iako bi se dosada uvek trudio da bude uz voljeni klub na nekoj važnoj utakmici sada je situacija drugačija.

- Ne bih baš mogao da stignem na prve dve utakmice, ali ako bi se odužilo... – kroz osmeh je rekao Nikola Vučević za beogradski list.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Sportski žurnal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.