RADIVOJ KORAĆ JE PRVI DONEO BITLSE NA RADIO BEOGRAD: Veliki partizanovac je zato počeo da navija za OKK Beograd!
Radivoj Korać i Bitlsi, Foto: Profimedia, Kurir

VRHUNSKA PRIČA

RADIVOJ KORAĆ JE PRVI DONEO BITLSE NA RADIO BEOGRAD: Veliki partizanovac je zato počeo da navija za OKK Beograd!

Čim smo naišli na ove istorijske detalje, shvatili smo da moramo da ih podelimo sa vama

Objavljeno:

Svaki srpski ljubitelj rokenrola dobro zna ko je Vladimir Janković Džet, jedan od prvih rokera na ovim prostorima koji je imao svoj bend - Crne Bisere.

Po raspadu ovog "old-skul" rok sastava, osnovao je bend Tunel, a i dan-danas je s vremena na vreme aktivan sa Vlada Džet Bendom. Naravno, već oko pola veka bavi se i radio voditeljstvom na Radiju Beograd 202, gde sa koleginicom Olgom Kepčijom vodi kultnu emisiju "Hit nedelje".

Vlada Džet
Vlada Džet foto: Zorana Jevtić

Upravo ovaj legendarni predstavnik srpskog "andergraunda" u jednom intervjuu otkrio je potpuno nepoznat detalj iz svoje mladosti i iz vremena kada je Radivoj Korać igrao košarku i to u OKK Beogradu.

- Moj prijatelj Vlada Krasić bio je jedan od prvih kolekcionara ploča u Beogradu i ja sam od njega kupio dosta vinila. Jednom prilikom me je tih godina odveo kod Radivoja Koraća koji je već bio poznati košarkaš. OKK Beograd je igrao utakmicu u Francuskoj i Korać je sa tog gostovanja doneo dosta ploča. Kada smo došli kod njega, video sam da na vrhu te gomile stoji ploča benda The Searchers "Needles and Pins". Nisam mogao da se obuzdam pa sam kriknuo: "The Searchers", a Radivoj mi je rekao: "Uzmi je, odnesi je kući". Kupio me je tada za ceo život. Ja sam partizanovac, ali zbog tog njegovog poklona sam u košarci navijao za OKK Beograd. Tako da je Korać prvi doneo Bitlse na Radio Beograd, ali je "buba" već bilo u gradu. Inače, pola grada je bilo užasnuto kad su prvi put čuli Bitlse, jer tada su Šedouzi bili broj jedan. Dečaci su nosili naočare sa običnim staklom da bi ličili na njih - istakao je u jednom opširnom intervjuu Vlada Džet.

Radivoj Korać i Bitlsi
Radivoj Korać i Bitlsi foto: Profimedia, Kurir

Dakle, tako je čovek koji je ispisao istoriju srpske košarke ispisao i veoma važnu stranicu istorije domaćeg rokenrola, jer već svi znamo kako su Bitlsi uticali i na ovdašnju scenu...

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.