TO JE ZAMKA ZA NAS! TOMIĆ: Filip je fenomenalan - Zvezdi je mesto u Evroligi!
Milan Tomić, Foto: Starsport©

pred finale

TO JE ZAMKA ZA NAS! TOMIĆ: Filip je fenomenalan - Zvezdi je mesto u Evroligi!

Strateg Zvezde pred finale ABA lige

Objavljeno:

Trener košarkaša Crvene zvezde Milan Tomić rekao je danas da su njegovi košarkaši spremni za finalnu seriju ABA lige i da će posao biti završen kada osvoje trofej.

Zvezda će se sastati, kao i prošle sezone, sa ekipom Budućnosti u finalnoj seriji ABA lige.

"Spremni smo za finalnu seriju. Najbitnije je da smo tu, ali naš posao nije završen, biće kada osvojimo ABA ligu. Zvezdino mesto je u Evroligi", rekao je Tomić na konferenciji za novinare.

Tomić je istakao da je veoma srećan što su rasprodate ulaznice i što će hala biti puna.

"Cele sezone smo se borili za prednost domaćeg terena, navijači su nas šesti igrač i nadam se da će nam pomoći da dodjemo do prve pobede. Moramo, što je najbitnije, da imamo energiju na terenu, koncentraciju i disciplinu. To će biti najveća prednost, ako ta tri cilja budu ispunjena. Igraćemo pred svojim navijačima, imamo domaći teren i treba da ga sačuvamo i da se plasiramo u Evroligu. Bolje je da se pobedjuje nego da se gubi", kazao je Tomić.

Zvezda je u regularnom delu sezone dva puta pobedila Budućnost.

"Ne živim od prošlosti. Da li smo pobedili dva puta ili ne, to je zamka za nas. Ne treba da bude takav pristup. Jesmo ih pobedili dva puta, ali to je drugi tim, sa novim trenerom koji igra drugačije", naveo je trener crveno-belih.

Pohvalno je govorio o sastavu crnogorskog tima, upitan koliku će pažnju obratiti na Nemanju Gordića.

"Gordić je iskusan igrač, zna da igra ovakve utakmice. Ima i kvalitet, ali nije samo on, Budućnost je iskusan i kvalitetan tim koji ima igrače iz NBA, Evrolige. Individualno i timski ih treba zaustaviti. Iskusna i kvalitetna su ekipa", rekao je Tomić.

Upitan je za igru Filipa Čovića.

"Nije neočekivano iskočio. Filip je fenomenalan igrač koji je tokom cele sezone pomagao Zvezdi. Zvezdu gledam kao tim i samo kao tim možemo da osvojimo ABA ligu", odgovorio je.

Filip Čović  i Džok Lendejl
Filip Čović i Džok Lendejlfoto: Starsport©

Trener Zvezde je kazao da oporavak Džoa Reglenda "ide na bolje" i da se u klubu "bore svim silama da što pre bude spreman i pomogne timu.

"Svi ostali su zdravi, nemamo nikakvih problema", naveo je Tomić.

Košarkaš Crvene zvezde Dejan Davidovac rekao je da će koncentracija biti ključ.

"Borili smo se za ovo tokom cele sezone i potrudićemo se da pobedimo i osvojimo trofej. Čeka nas veoma teška serija. Neće biti ista kao prošle godine. Treba da držimo koncentraciju jer želje i borbenosti neće nedostajati", rekao je Davidovac.

Prva utakmica finalne serije igraće se sutra od 19.00 u hali "Aleksandar Nikolić" u Beogradu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.