SVE KOMBINACIJE PRED POSLEDNJE NBA MEČEVE: Da li će Denver ostati 2. i sa kime može da ukrsti u 1. rundi plej-ofa?
Kalkulacije pred NBA plej-of, Foto: Profimedia

Sve zavisi od rasporeda

SVE KOMBINACIJE PRED POSLEDNJE NBA MEČEVE: Da li će Denver ostati 2. i sa kime može da ukrsti u 1. rundi plej-ofa?

Predočili smo vam koje sve kombinacije postoje uoči ovog poslednjeg kola

Objavljeno:

Ostalo je da se odigra još po jedna utakmica ligaškog dela NBA lige posle čega nam sledi kratka pauza i potom početak plej-ofa.

Sve je manje-više poznato ko su učesnici, pogotovo na Zapadu, gde se već neko vreme unazad zna kojih 8 timova će u doigravanje, ali i dalje postoje nedoumice oko toga koja će ekipa sa kog mesta u plej-of i samim time imati i prednost domaćeg terena.

Za ljubitelje košarke u Srbiji je to najinteresantnije zbog našeg Nikole Jokića i Denvera koji će se boriti da sačuvaju drugu poziciji i time steknu prednost domaćeg terena u četvrtfinalu i polufinalu konferencije, pošto je Golden Stejt neprikosnoveno prvi i imaće svakako prednost domaćinstva u finalu konferencije.

Nikola Jokić u duelu sa Rudijem Goberom
Nikola Jokić u duelu sa Rudijem Goberomfoto: AP

Nagetsi su imali sreće prethodne noći, da posle jedne od najgorih Jokićevih utakmica u NBA karijeri i poraza od Jute ipak sačuvaju to drugo mesto zahvaljujući pobedi Oklahome nad Hjustonom trojkom Pola Džordža u poslednjim sekundama.

I sada se zna koje su kombinacije što se tiče rasporeda od 2-4 mesta.

Hjuston nema više mečeva i sada zavisi od rezultata koje u poslednjim mečevima budu ostvarili Denver i Portland, a kombinacije su sledeće:

U slučaju da Denver pobedi Minesotu, ostaje na drugom mestu sigurno. U tom slučaju i u slučaju da Portland pobedi, Hjuston pada na četvrtu poziciju, a Trejlblejzersi idu na treće mesto.

U slučaju pobede Denvera i poraza Portlanda, Denver je drugi, Hjuston treći, a Portland četvrti.

U slučaju poraza Denvera, Hjuston se penje na drugo mesto zbog boljeg međusobnog skora, dok Portland ostaje četvrti bez obzira da li pobedi ili izgubi od Sakramenta, pošto je tri puta ove sezone gubio od Nagetsa.

Ono što nam je takođe zanimljivo jeste i sa kime će ukrstiti Denver u prvoj rundi plej-ofa, jer i na dnu tabele traje borba, pošto se ne zna na kojim pozicijama će završiti Oklahoma, Klipersi i San Antonio.

I tu postoje raznorazne kombinacije.

U slučaju da sva tri tima zabeleže pobede, onda bi Oklahoma ostala šesta, San Antonio bi bio sedmi, a Klipersi osmi, što znači da bi Sparsi išli na Denver u prvoj rundi.

Isti poredak bi bio i da pobede Oklahoma i Sparsi, a da Klipersi izgube, kao i da Oklahoma pobedi, a Sparsi i Klipersi dožive poraze.

Ali u slučaju da pobede Oklahoma i Klipersi, a Sparsi izgube, onda bi Oklahoma bila šesta, Klipersi sedmi i išli bi na Denver, a San Antonio bi bio osmi i išao bi na Golden Stejt u prvoj rundi.

Međutim, šta se događa ako Oklahoma izgubi, a Klipersi i Sparsi pobede?! Tada bi sva tri tima imali isti skor, ali u međusobnim okršajima Oklahoma je lošija i od jednih i od drugih, tako da bi pala na 8. poziciju, Sparsi bi skočili na šesto mesto, a Klipersi bi skočili na sedmo i zakazali duele sa Denverom.

Isti poredak bi bio i u slučaju da Sparsi pobede, a da Oklahoma i Klipersi izgube.

U slučaju da Oklahoma i Sparsi izgube, a Klipersi pobede, onda bi Oklahoma pala na osmo mesto, dok bi Klipersi skočili na šesto, a San Antonio bi ostao sedmi i išao u duele sa Denverom. Sve to pod uslovom da Denver sačuva drugo mesto koje se ukršta sa sedmoplasiranim timom.

Parovi poslednjeg kola u NBA:

Atlanta - Indijana Bruklin - Majami Šarlot - Orlando Memfis - Golden Stejt Milvoki - Oklahoma Njujork - Detroit Filadelfija - Čikago San Antonio - Dalas Denver - Minesota LA Klipers - Juta Portland - Sakramento

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.