DOVEO JE VESELOG U SRBIJU, OSVOJIO EVROPSKU MEDALJU SA SLOVENCIMA, RADIO SA DRAGIĆIMA: Dinamik ima novog trenera!
Miro Alilović, novi trener Dinamika, Foto: Dinamik

LEPE VESTI SA DORĆOLA

DOVEO JE VESELOG U SRBIJU, OSVOJIO EVROPSKU MEDALJU SA SLOVENCIMA, RADIO SA DRAGIĆIMA: Dinamik ima novog trenera!

Sve se dogodilo 14 dana pred početak Superlige, u koju se Dinamik ponovo plasirao

Objavljeno:

Dinamik, košarkaški klub sa Dorćola, ove srede promovisao je novog trenera Mira Alilovića.

On je u dva navrata vodio Slovan i Olimpiju, tri sezone bio na kormilu Praga, a poslednji angažman bio mu je rad sa mladim timom Primorske.

Iz Češke je svojevremeno doveo Jana Veselog u Srbiju, pre nego se proslavio u Partizanu. Alilović je radio i sa braćom Zoranom i Goranom Dragićem, Jakom Klobučarom i nekoliko drugih košarkaša koji su postali prvaci Evrope. A, i on sam je osam godina vodio mlađe slovenačke selekcije, a jednom je stigao i do medalje - bronzane na Evropskom prvenstvu.

- Što se tiče Mira, vi znate da je Dinamik klub koji radi sa mladima, da smo najmlađi tim u KLS-u i u ABA ligi. A Miro je vičan radu sa mladima. Znajući to, odlučili smo se za njega, a on je prepoznao ovu sredinu kao povoljnu za njegov rad. Očekujemo da pravi i sportske rezultate, ali i da naše mlade igrače izvede na pravi put - rekao je predsednik kluba Velibor Jojić.

Velibor Jojić
Velibor Jojić foto: Filip Plavčić

- Na meni je sada da se pokažem. Znam gde dolazim, dolazim u zemlju košarke, na meni je da pokažem da sam vredan i da zaslužujem takav poziv. Iza nas je mikro ciklus, video sam momke, imaju radne navike - rekao je Alilović. Pored zahvalnice svom prethodniku Miro Alilović je istakao da je došao u klub koji funkcioniše po "američkim standardima". - Imamo još 14 dana do početka Superlige da se što bolje spremimo. Idemo sa ciljem da što više pobeđujemo, ali i da se dokazujemo iz utakmice u utakmicu, da zajedno rastemo i budemo što bolji. Imaćemo četiri kontrolne utakmice, pa ćemo videti šta i kako dalje - rekao je Alilović. Priliku da vidi na delu svoje igrače novi trener će imati već danas u projateljskom utakmici sa OKK Dunavom koja će početi u 17.30 u hali Master u Zemunu. Takmičarski debi na klupi Dinamika Miro Alilović će imati 26. aprila na gostovanju Tamišu u okviru prvog kola Super lige Srbije.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.