BOBI JE ODGLEDAO UŽIVO FLEŠOV POSLEDNJI PLES: Reka suza na Floridi, Vejd se u velikom stilu oprostio od navijača!
Dvejn Vejd je poslednji put u karijeri igrao pred navijačima Majamija, Foto: AP

NBA

BOBI JE ODGLEDAO UŽIVO FLEŠOV POSLEDNJI PLES: Reka suza na Floridi, Vejd se u velikom stilu oprostio od navijača!

"Fleš" je poslednji put igrao pred svojim navijačima u karijeri i to je bilo maestralno

Objavljeno: 09:26h

Prštale su emocije prethodne noći na Floridi, a kako i ne bi. Ikona Majamija je poslednji put u karijeri igrala pred svojim navijačima.

Dvejn Vejd odigrao je svoj poslednji meč u karijeri u hali kojom je harao više od decenije i po. Izabran je bio kao 5. pik na onom čuvenom draftu 2003. godine od strane Hita i tu proveo skoro celu karijeru, ako ne računamo one kratke izlete u Čikago i Klivlend.

A na oproštaju od onih koji su ga najviše voleli svih tih godina priredio je u svom stilu šou za pamćenje.

Ubecio je 30 poena Filadelfiji i odveo svoju ekipu do pobede 122:99, ali nažalost drugi rezultati se nisu poklopili da bismo ga još malo gledali. Usled pobede Detroita nad Memfisom, Majami je i definitivno ostao bez plej-ofa ove godine.

Nije "Flešu" ovo poslednji meč u karijeri, jer će to biti u Bruklinu za manje od 24 sata, ali realno gledano ovo je bio pravi oproštaj, pred navijačima kojima je doneo tri šampionske titule, bio MVP velikog finala i dva puta član idealne petorke sezone.

1 / 10 Foto: EPA/Rhona Wise

Na minut pre kraja kada je napuštao igru svi su ostali, a samo malobrojnima nisu išli suze niz obraze. Usledila je i video poruka od bivšeg predsednika Baraka Obame, a Vejd je znao kako da razgali srca svih onih za koje je on neka vrsta božanstva.

- Hej, vi! Vi, iz okruga Vejd... Volim vas - poručio je jedan do najboljih košarkaša u 21. veku.

Bio je to njegov "Poslednji ples" kako je celokupno nazvana ova njegova poslednja sezona u profesionalnoj košarci.

A što se tiče samog meča, moramo da pomenemo da je oproštaju Fleša prisustvovao i naš Boban Marjanović koji je poenterski odigrao vrlo dobro sa 12 poena, 5 skokova i po 2 asistencije i ukradene lopte, ali u trenucima kada je on bio na parketu njegova ekipa je zaostajala za Majamijem 24 poena.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.