DRAMA KAKVU NBA NE PAMTI: Ovaj čovek je HEROJ DENVERA, a nije Nikola Jokić! On čak ni NE IGRA ZA NAGETSE! (VIDEO)
Pol Džordž u akciji, Foto: AP/Alonzo Adams

nba liga

DRAMA KAKVU NBA NE PAMTI: Ovaj čovek je HEROJ DENVERA, a nije Nikola Jokić! On čak ni NE IGRA ZA NAGETSE! (VIDEO)

Sada sve zavisi od poslednje utakmice, koja je večeras

Objavljeno: 07:38h

Izgledalo je da je sve gotovo, i da će Nikola Jokić i Denver regularni deo sezone završiti na trećem mestu zapada (gubitak prednosti domaćeg terena u eventualnom polufinalu konferencije), a onda je Pol Džordž pogodio trojku na 1,8 sekundi do kraja utakmice protiv Hjustona i sve vratio u ruke Nagetsa.

Nikola Jokić je sinoć protiv Jute odigrao jednu od najgorih partija u karijeri (za 16 minuta zabeležio je 2 poena, uz 5 skokova i 2 asistencije, šut 1-6), a zaradio je i 6 faulova.

Denver je ubedljivo izgubio od Jute (118:108), a u isto vreme Hjuston je vodio sa 10 razlike u Oklahomi. Da je ostalo tako, Roketsi bi završili posao i osigurali 2. mesto na Zapadu, što bi im dalo prednost domaćeg terena protiv, recimo, Denvera, u polufinalu.

Ali... Onda se desio Džordž. I u svlačionici Nagetsa zavladalo je veselje:

Da se vratimo na utakmicu Nagetsa protiv Jute. Iako im je bila potrebna pobeda, i svi su gledali u Jokića, Srbin je potpuno, potpuno podbacio sinoć. Od početka je bio sputan, loš, a nisu pomogle ni sudije, koje su mu svirale bukvalno sve.

Donovan Mičel je, na drugoj strani, bio nemilosrdan: ubacio je Denveru 46 poena, i s pravom postavio pitanje na koje Denver mora da nađe odgovor: KAKO ĆE U PLEJ OFU ZAUSTAVITI UBICE NA POZICIJI BEKA I NISKOG KRILA, kojih je puna NBA?

Rudi Gober je zabeležio 20 poena i 10 skokova, Derik Fejvors je ubacio 16, a Džo Ingls 10 poena i 13 asistencija.

U timu Denvera najbolji je bio Malik Bizli, sa 25 poena, drugi rezervista, Monte Moris, ubacio je 22, kao i Džamal Marej. Geri Heris ubacio je 15 poena.

Samo zahvaljujući pukoj sreći (i Polu Džordžu) Denver večeras kod kuće igra protiv Minesote za drugo mesto i domaći teren do finala.

Ipak, zaslužili su. A očekujemo i veliku poruku Nikole Jokića pred plej of.

Nema najboljih poteza Jokića, kako ste navikli. Nije ih ni bilo!

Kad je reč o utakmici Hjustona i Oklahome, bio je to rat. Opasni Hjuston na čelu sa neverovatnim Hardenom (39 poena sinoć) bio je baš na korak do pobede (Brada je ubacio dva bacanja za vođstvo od 111:109), ali Vestbruk je preveo loptu, bacio je do Džordža, koji je 1,8 sekundi pre kraja i uz "pomozi Bože" pogodio trojku i doneo pobedu od 112:111 Oklahomi, a nadu Denveru.

Rasel Vestbruk je bio najbolji u Oklahomi sa 29 poena, 12 skokova i 10 asistencija (33. tripl dabl ove sezone), a Džordž je ubacio 27. Oklahoma je sada na 6. mestu na Zapadu, i ako ovako ostane igraće u prvom kolu upravo sa Hjustonom.

Kod Roketsa, osim Hardena dobar je bio i Kris Pol sa 24 poena.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.