JEDNA IZ NAFTALINA: Na slici su 3 najveća talenta srpske košarke kao klinci, a samo jedan od njih je dotakao zvezde
Košarkaška reprezentacija Srbije na Eurobasketu 2007. godine u Španiji, Foto: Printscreen/Youtube/monuow

Kakva je to ekipa bila

JEDNA IZ NAFTALINA: Na slici su 3 najveća talenta srpske košarke kao klinci, a samo jedan od njih je dotakao zvezde

Njih trojica su važili za najtalentovanije igrače generacije rođene 1987. godine. Uostalom to potvrđuje - jedan je bio MVP za EP za kadete, drugi MVP EP za juniore, a treći MVP EP za mlade

Objavljeno:

Srbija je zemlja košarke i konstantno proizvodi vrhunske asove, ali s vremena na vreme se pojavi neverovatna cela generacija igrača rođenih iste godine koji su jednostavno rođeni pobednici.

Takva je bila čuvena generacija igrača rođenih 1987. godine koju je predvodio Miloš Teodosić i koja u mlađim kategorijama do pionira pa sve do mlade reprezentacije nije izgubila niti jednu zvaničnu utakmicu.

Osvojili su zlatne medalje na Evropskim prvenstvima do 16, do 18 i do 20 godina.

Osnovu te generacije činili su i igrači koji su trenirali u FMP-u iz Železnika gde su takođe dominirali u mlađim kategorijama.

A sada je na Fejsbuku osvanula i simpatična fotografija na kojoj se vide i tri dečaka koji su u isto vreme igrali zajedno i u klubu i u nacionalnom timu, i to u vreme kada su imali nekih 15 godina.

U pitanju su upravo Teodosić, Nemanja Aleksandrov i Dragan Labović.

Svi oni su imali različite košarkaške puteve, a nažalost samo je Teo uspeo da se dokaže u potpunosti i u seniorskoj košarci i dostigne najveće visine poput toga što je bio najbolji košarkaš Evrope.

Karijera Aleksandrova i Labovića se odvijala u drugom pravcu.

Aleksandrov je još kao 18-godišnjak bio viđen kao prvi pik na draftu 2005. godine, međutim nekoliko meseci pre drafta doživljava najgoru moguću povredu za jednog sportistu - kidanje prednjih ukrštenih ligamenata.

Pauzirao je godinu i po dana, u međuvremenu je prešao u Zvezdu, ali već tad je njegova karijera počela da stagnira, da bi potom usledila nova povreda zbog koje je propustio još jednu sezonu, i iako je bio deo seniorske reprezentacije na Eurobasketu 2007. godine, nije uspeo ni da zagrize komadić onoga što mu se predviđalo.

Igrao je u Olimpiji, Skavoliniju, Pepinsteru, Manresi, Oldenburgu, Gacijentepu, Asbjernu, Krajovi, a trenutno je član Jasberženja iz Mađarske.

Dragan Labović je bio MVP juniorskog Evropskog prvenstva, a sa 18 godina je bio najbolji strelac i MVP ABA lige. Bio je i član seniorske reprezentacije na Eurobasketu u Španiji, međutim sa prelaskom u Aris njegova karijera kreće silaznom putanjom.

Ispao je sa radara i često menjao klubove, a imao je i problem sa autoritetima i trenerima što nije doprinosilo ništa manje njegovoj karijeri. Svi se sećaju i njegovog saopštenja za javnost nakon što je precrtan sa spiska igrača u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2013. godine kada je optužio selektora Dušana Ivkovića da radi pod uticajem menadžera Miška Ražnatovića.

U dosadašnjoj karijeri je igrao još za Frankfurt, Jenisej, Krasnaja krila, Nižnji Novgorod, Košalin, Alijaga, Al Rijad, Asesoft, Istanbul, Karpoš Sokoli, a trenutno igra za finski tim Nokia.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.