AMERIKANCI NEMAJU DILEMU: Nikola Jokić zbog ovoga treba da bude MVP lige!
Nikola Jokić, Foto: AP/Sue Ogrocki

AKO ONI KAŽU

AMERIKANCI NEMAJU DILEMU: Nikola Jokić zbog ovoga treba da bude MVP lige!

U proseku, Denver postiže skoro 10 poena više kada je Srbin na terenu (9,5)

Objavljeno:

Na zvaničnom sajtu NBA lige objavljen tekst u kome se navode razlozi zašto bi srpski košarkaš i centar Denver Nagetsa Nikola Jokić trebalo da bude MVP ove sezone.

Na Srbinovoj strani je statistika. Po broju asistencija, Jokić zauzima osmo mesto (što je odlično imajući u vidu da je centar) sa prosekom od 7,4 po meču. Na kontu srpski košarkaš ima više od 500 završnih dodavanja za koš i jedini je uz legendarnog Vilta Čembrlejna sa takvim učinkom među visokim igračima.

- Pod velikim je pritiskom pošto je glavni igrač našeg tima. Ali, on ne beži od te uloge. Sve oči su konstantno uprte u njega i on se fenomenalno nosi sa time - rekao je Majkl Meloun, trenera Denvera.

Sledeći statistički podatak je taj da je Jokić peti po tome koliko je direktno učestvovao u pobedi svog tima, a treći u odnosu na to koliko je tim bolji kada on igra. U proseku, Denver postiže skoro 10 poena više kada je Srbin na terenu (9,5).

U ovoj sezoni, Jokić je upisao 12 tripl-dabl učinaka što ga čini trećim najmlađim igračem u NBA ligi koji je to postigao, iza legendarnih Oskara Robertsona i Medžika Džonsona. Uz Lebrona Džejmsa, jedini je koji je najbolji u timu za koji nastupa po broju poena, skokova i asistencija.

Nikola Jokić u duelu sa Lebronom Džejmsom
Nikola Jokić u duelu sa Lebronom Džejmsom foto: AP/Mark J Terrill

Kada se pogleda sva statistika, jasno je zašto su Amerikanci toliko oduševljeni srpskim centrom i zašto mnogi smatraju da je Nikola Jokić zaslužio da dobije MVP nagradu. Zbog njega je Denver drugi u Zapadnoj konferenciji sa učinkom od 53 pobede i 27 poraza.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.