I OVO FINALE DONOSI TENZIJE: Repeša nahvalio Zvezdu - ko prođe kroz Pionir ni pakao mu neće teško pasti!
Jasmin Repeša u Beogradskoj Areni, Foto: Filip Plavčić

aba liga

I OVO FINALE DONOSI TENZIJE: Repeša nahvalio Zvezdu - ko prođe kroz Pionir ni pakao mu neće teško pasti!

Zvezda je odsustvo Reglanda uspela da nadoknadi i u pojedinim momentima briljirali su Perperoglu, Beron, Dobrić, Čović…

Objavljeno:

Trener košarkaša Budućnosti Jasmin Repeša govorio je u intervjuu za ,,Vijesti“ o predstojećem finalu ABA lige sa Crvenom zvezdom.

Budućnost je u tri utakmice savladala Cedevitu, posle preokreta. Sada im na megdan dolazi Crvena zvezda, u reprizi prošlogodišnjeg finala, od koje su ubedljivo gubili sva tri puta ove sezone.

– Sve tri utakmice je Zvezda lagano dobila, sa velikom razlikom. Nakon takvih rezultata i samo jednog njihovog poraza u regularnom delu, bilo bi neozbiljno da sad kažem da smo mi favoriti. Ali, cilj je postavljen pre mog dolaska i potvrđen kada sam ja postavljen, a to je osvajanje ABA lige. Ne možemo, niti hoćemo da bežimo od toga – kazao je Repeša.

Jasmin Repeša
Jasmin Repeša foto: EPA/Daniel Dal Zennaro

Budućnost je ove sezone odigrala 14 utakmica više od Zvezde, a imala je i više igrača u reprezentacijama tokom čuvenih FIBA „prozora”. Igrači aktuelnog šampiona su naviknutiji na utakmice na zgusnut raspored, što bi mogla da im bude prednost, jer bi se maksimalnih pet utakmica finala igralo za svega 11 dana.

– To je mač sa dvije oštrice. Igranje utakmica održava ekipu u takmičarskom ritmu, pogotovo sa velikim protivnicima. S druge strane, tim koji odmara ima više vremena da se pripremi, da svaki igrač poradi individualno na sebi, da otkloni probleme, da se ekipa uigra… Mislim da ćemo biti spremni za seriju, ali neće samo od nas zavisiti hoće li to biti dovoljno za titulu, već i od Zvezde – napominje Repeša.

Izvesno je da će Crvena zvezda finalnu seriju odigrati bez prvog plejemejkera i verovatno najboljeg igrača do sada Džoa Reglanda koji je povređen.

– Kada se povredio, to je bio problem i Partizan je imao veliku prednost, 60:49. Ali, evidentno je da je ekipa napravila drugu hemiju, da funkcioniše. Igra agresivno, odigrala je fantastično treću utakmicu sa Partizanom i ima veliki broj igrača, kao i mi. Nema kukanja kada jedan ispadne, ima dovoljno igrača koji mogu da pomognu na toj poziciji. Nije tu samo Čović, već i Rivers i Davidovac mogu da organizuju igru. Više je imao problema Partizan sa Renfroom i Pejdžom da postavi igru protiv agresivne Zvezdine odbrane – istakao je Repeša.

Košarkaši Crvene zvezde
Košarkaši Crvene zvezde foto: Starsport©

Zvezda je odsustvo Reglanda uspela da nadoknadi i u pojedinim momentima briljirali su Perperoglu, Beron, Dobrić, Čović…

– Zvezda je na svim pozicijama pokrivena, ima jako puno napadačkih varijanti. Leđima prema košu ne igraju samo Cirbes ili Odžo, možda Perperoglu više prima loptu u takvim situacijama nego oni. Zna to i da igra Rivers, a Zvezda ima i odlične šutere. Simanić je u rangu bekova što se tiče preciznosti, Beron je jedan od najboljih šutera u Evropi, a i Dobrić je izuzetno kvalitetan. Kao i svako finale, i ovo će sigurno nositi tenzije. Ko bude mirniji, koncentrisaniji, agresivniji i više bude tim, biće u prednosti – zaključio je Repeša.

Naelektrisana atmosfera u ,,Pioniru“ će dočekati i aktuelnog branioca trofeja.

– To je super domaćinski teren, ali ako hoćeš da uzmeš trofej moraš i to da prođeš. Ne možemo očekivati da odemo negde i da nema nikoga – rekao je Repeša.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.