AVIONU OTKAZALA NAVIGACIJA: Košarkaši Žalgirisa preživeli pravi užas, za dlaku izbegnuta velika tragedija!
Ilustracija, Foto: Dragan Kadić

DRAMA

AVIONU OTKAZALA NAVIGACIJA: Košarkaši Žalgirisa preživeli pravi užas, za dlaku izbegnuta velika tragedija!

Posle dva neuspešna pokušaja sletanja, avion je preusmeren u vojnu bazu u Hetafeu

Objavljeno: 13:48h

Košarkaši Žalgirisa pobedili su Real Madrid u meču Evrolige sa 93:86, a po povratku kući zadesila ih je drama.

Posle poletanja sa madridskog aerodroma, avionu "Boing 737" otkazala je navigacija na visini od 5000 metara zbog čega pilot nije znao kojom brzinom leti. Kontrolori leta su ga navodili i odmah raščistili vazdušni saobraćaj kako bi avion moga da se vrati na aerodrom. Prizemljenje je bilo uspešno tek iz trećeg puta pošto je to veče špansku prestonicu pogodilo nevreme koje je otežalo celu situaciju.

Posle dva neuspešna pokušaja sletanja, avion je preusmeren u vojnu bazu u Hetafeu na koju je sleteo posle drame koja je trajala 45 minuta.

- Sve je trajalo 45 minuta, leteli smo u načinu rada u slučaju opasnosti, avion je odjednom počeo naglo da pada. Sleteli smo posle sat vremena užasa i panike. Srećan sam što smo živi, ali još se tresem. Bilo je to najstrašnije iskustvo u mom životu - izjavila je Amber Grisom, supruga igrača Brendona Dejvisa.

Kompanija "Klasjet" koja je vlasnik aviona tvrdi da putnici nisu bili u opasnosti, ali iz litvanskog kluba tvrde da im nije bilo svejedno.

- Momci su srećni što je uspela da se vrati. Sada nam je smešno, ali u vazduhu nije bilo nimalo - rekao je Šarunas Jasikevičijus, trener Žalgirisa.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.