ČOVIĆ SE OGLASIO: Nismo hteli da ponizimo Partizan, svi se sećamo onog tajm-auta i šta treba da se radi sa STOKOM!
Nebojša Čovič, prvi čovek Crvene zvezde, Foto: Beta/Branislav Božić

konferencija

ČOVIĆ SE OGLASIO: Nismo hteli da ponizimo Partizan, svi se sećamo onog tajm-auta i šta treba da se radi sa STOKOM!

Održana je konferencija za medije...

Objavljeno: 13:46h

Predsednik Crvene zvezde, Nebojša Čović odgovovarao je na pitanja novinara na Malom Kalemegdanu.

Evo i celokupne konferencije...

- Ja kao predsednik nisam držao nijednu konferenciju od početka plej-ofa. Zvezda nije organizovana od jednog čoveka, to je struktura, bilo je zamene teza u nekim medijima i pokušavalo se da neka dešavanja budu odvojena od sporta. Crvena zvezda nije Nebojša Čović, niti bilo ko drugi.

Zatim je govorio o finalu ABA lige protiv Budućnosti.

- U petak počinjemo finalnu seriju, bilo je određenih nesporazuma oko Hale Pionir, izgleda da nas nisu baš planirali da igramo u finalu, ali sve je ispalo kako treba. Zahvalan sam predsedniku države i svima koji su nam omogućili da igramo u našoj kući. Za nas je finalna serija izuzetno važna jer je to poslednji korak koji treba napravimo u ovoj sezoni. Evroliga nije samo klupski interes, već celokupne srpske košarke i zato nam je neophodna pomoć države. Naglašavam to jer je Budućnost očigledno državni klub. Svi dobro znate šta se dogodilo prošle godine, zato pozivam naše navijače da ispune Pionir, naravno da to bude u okvirima fer-pleja. Gostujućim navijačima neće biti dozvoljen ulaz na ovim mečevima. Karte će se prodavati u paketu, a prodaja če početi u sredu na Malom Kalemegdanu i u SD Crvena zvezde. Obeležja Budućnosti neće biti dozvoljena, osim ako nekom ne promakne tako nešto. Ne bi želeo da se ponovi slučaj iz jeseni kada su našeg navijača prebili njihovi navijači.

foto: aba-liga.com

Pohvalio je i Večitog rivala.

- Mislim da je polufinalna serija protiv Partizana bila finale pre finala i žao mi je što to stvarno nije bilo finale. Srbija kao zemlja košarke ima najbolje timove u regionu, tu ubrajam i Partizan, Megu, FMP, Dinamik... Imamo problema sa finansijskim faktorom, ali to se polako rešava i uz pomoć države.

foto: Starsport©

- Nadam se da će sve biti regularno, jer smo naučili jednu lekciju, ali ćemo pratiti sve šta se bude dešavalo. Problem je šta se dešava ispod leda, pa vi sada shvatite to kako god hoćete, To su nekakve smernice po kojima ćemo ići i organizovati ovu seriju i maksimalno ćemo iskoristiti prednost domaćeg terena.

Pitanje u vezi incidenta u majstorici između Zvezde i Partizana?

- Otkud znate da su legendama izbacili fotelju ako niste bili na utakmici? Kakve to veze ima prijatelju sa Mokom Slavnićem i sa bilo kojim legendama... Što me nisi pitao kako je uspela Zvezda da pobedi Partizan, očigledno postoje neke mreže kojima se neki ljudi vide. Molim vas da to ne bude glavna vest, ali ne verujem da te me poslušati. Glavna vest je sjajno ponašanje igrača oba tima uprkos ogromnim tenzijama.

Pomenuo je i finiš meča protiv Partizana...

- Zadnjih četiri minuta smo imali faktor humanosti, da vas ne podsećam na ranije tajm-aute i to šta je trebalo da rade sa "stokom". Čestitam svima i celom stručnom štabu kao i igračima, neće biti lako u finalu, ali dobro smo zapamtili sve.

Šta je drugačije na finale prošle godine?

- Sve, sve je drugačije i sve će biti drugačije...

Da li će Regland biti spreman?

- Neće biti spreman, ali moguće je da će za Podgoricu biti u timu, međutim, ne verujem. Vidite da Zvezda nije samo jedan igrač, koga nema bez njega se može.

foto: Starsport©

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.