2010. SAM OTIŠAO U PARIZ I ZALJUBIO SE U PARTIZAN: Vesterman je bio samo student dok nije upoznao crno-bele boje...
Leo Vesterman kada je nastupao za Partizan, Foto: Nebojša Mandić

prisećanje

2010. SAM OTIŠAO U PARIZ I ZALJUBIO SE U PARTIZAN: Vesterman je bio samo student dok nije upoznao crno-bele boje...

- Znao sam kad sam išao iz Partizana da iza sebe ostavljam najemocionalniji period u karijeri

Objavljeno:

Leo Vesterman je trenutno u Žalgirisu, ali njegova ljubav prema Partizanu nikada nije bila tajna i poznato je koliko je Francuz ostao vezan i za crno-bele, ali i za trenera Duška Vujoševića.

To je ponovo istakao u razgovoru za jedan list i objasnio kako se zaljubio u crno-bele kada ih je gledao na Fajnal foru 2010. u Parizu.

- Sa ocem sam u detinjstvu uvek gledao evropsku košarku, što baš nije bilo uobičajeno u Francuskoj jer je NBA uvek bila važnija. Odrastao sam gledajući Evroligu. Dok sam studirao u Parizu 2010. otišao sam na Fajnal for i zaljubio sam se u Partizan i trenera. Mladi tim koji se borio kao lavovi uz ogromnu podršku navijača. Zaljubio sam se na prvi pogled. Sebi sam rekao to je klub u koji želim da idem. Kada je dve godine kasnije došla ponuda nisam se dvoumio. Govorili su mi da sam hrabar što idem tamo, ali želeo sam da me trenira Vujošević i želio sam da igram za Partizan. Biti u zemlji košarke, igrati pred sjajnim navijačima, samo sam o tome razmišljao u tom trenutku i bio sam presrećan - rekao je bivši plejmejker Partizana.

On se potom osvrnuo na igranje pred Grobarima.

- Bilo je neverovatno na svakoj utakmici, posebno protiv Crvene zvezde. Znao sam kad sam išao iz Partizana da iza sebe ostavljam najemocionalniji period u karijeri. Kada pričam s bivšim saigračima Vladimirom Lučićem, Draganom Milosavljevićem, Bogdanom Bogdanovićem... i oni osećaju isto. Imali smo sjajnu vezu s navijačima. I dalje osećam sjajnu atmosferu koju su pravili navijači i dan-danas sam veliki navijač Partizana - kaže Vesterman

Leo Vesterman i Duško Vujošević
Leo Vesterman i Duško Vujošević foto: Saša Pavlić Koky

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.