SRBIJA ĆE IGRATI SA NAJJAČIM TIMOM NA MUNDOBASKETU! Reči Dejana Tomaševića koje ulivaju veru svim navijačima!
Dejan Tomašević, Foto: Nebojša Mandić

DAĆE BOG

SRBIJA ĆE IGRATI SA NAJJAČIM TIMOM NA MUNDOBASKETU! Reči Dejana Tomaševića koje ulivaju veru svim navijačima!

Razlog je Nikola Jokić koji već neko vreme vešto izbegava odgovor na pitanje novinara hoće li biti u timu Aleksandra Đorđevića ili ne

Objavljeno:

Slavni košarkaš Dejan Tomašević je već osam godina funkcioner Košarkaškog saveza Srbije.

Prvo je bio potpredsednik za takmičenja, od februara 2016. godine je bio generalni sekretar, a kruna funkcionerske karijere biće mu kandidatura za predsednika FIBA Evrope.

On je otkrio razloge zašto se prihvatio košarkaških funkcija.

- Pri zalasku karijere, živeći u Atini, zajedno sa suprugom sam odlučio da u ovom pravcu želim da nastavim karijeru. Odlučio sam da se vratim u Beograd i da nam deca ovde odrastaju, a da ja ostanem u svetu košarke ne kao trener, već kao funkcioner. Prihvatio sam poziv saveza, vezao budućnost za njega i nisam se pokajao. Ostao sam u košarci, a verujem uradio sam neke lepe stvari - rekao je Dejan Tomašević u gostovanju na RTS.

Brojni su motivi za Tomaševićevu kandidaturu za predsednika FIBA Evropa.

- Čini mi se da je FIBA u Evropi poslednjih godina uspavana. Dobra stvar je što se u ovom trenutku na čelu nalaze bivši igrači, asovi i u razgovoru sa njima došli smo do toga da nešto mora da se promeni. Situacija nije trenutno dobra, imamo velikih problema sa klubovima i njihovim takmičenjima, ne postoji saradnja sa Evroligom i regionalnim savezima i to je ono na čemu ću insistirati ako postanem predsednik. Košarka se igra dobro u svakoj zemlji i neophodna je dobra saradnja - dodao je.

Iako ima poštovanja za klupska takmičenja, bivši igrač Partizana smatra da su reprezentacije lokomotiva košarke svake zemlje i da će se on 100 posto fokusirati na igru pod obručima.

- Slovenci i Hrvati neće igrati na Svetskom prvenstvu. U kontaktu sam sa ljudima u njihovim savezima, imaju jake ekipe, ali u ovim prozorima nisu igrali sa najjačim sastavom i to je razlog zašto ih neće biti na Svetskom prvenstvu. To je problem ovih prozora, mora se uskladiti kalendar, voditi računa o klubovima, ali imati obzira da je reprezentacija lokomotiva košarke svake zemlje. Na nekoj svojoj promociji sam rekao da nemam čarobni štapić, ali da svi mi kada se udružimo i dogovaramo onda taj čarobni štapić stvaramo. Ja nemam drugi posao, nemam kafić, građevinsku firmu ili nešto slično. Ceo svoj život sam u košarci i mislim da mogu da nađem zajednički jezik sa čelnicima - izjavio je Tomašević.

Nedavno je Vlade Divac primljen u Kuću slavnih, a to nije prmaklo čelniku Košarkaškog saveza Srbije.

- Velika stvar za Divca, za njegovu porodicu, ali i nas. Čestitao sam mu, mi ovde nismo svesni njegove veličine, snage i uticaja. Želim mu pre svega zdravlje i snagu da se bori u svemu što radi - rekao je.

Već mesecima srpsku javnost interesuje sastav sa kojim će reprezentacija Srbije nastupiti na Mundobasketu u Kini. Razlog je Nikola Jokić koji već neko vreme vešto izbegava odgovor na pitanje novinara hoće li biti u timu Aleksandra Đorđevića ili ne.

- Velika stvar je što imamo takve momke koji sa ponosom ističu da su iz Srbije. Hvala im jer na najbolji mogući način reprezentuju našu zemlju. Nedavno sam bio u jednoj ogromnoj zemlji kakva je Kina i neverovatno je da takva zemlja ima poštovanje prema geografski maloj Srbiji, a sportisti, potogovo košarkaši služe kao najbolji ambasadori naše zemlje. Siguran sam da će se svi odazvati pozivu reprezentacije - zaključio je Tomašević.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.