PEĐA I BELI SU IGRALI ZA ONE ŠTO NISU DOBRI! Divac se pred ulazak u Kuću slavnih setio Partizana, pa pecnuo Zvezdu!
Vlade Divac, Foto: AP/Charlie Neibergall

AUUUU

PEĐA I BELI SU IGRALI ZA ONE ŠTO NISU DOBRI! Divac se pred ulazak u Kuću slavnih setio Partizana, pa pecnuo Zvezdu!

Legendarni košarkaš je počeo priču o vremenu kada je počinjao da igra za Slogu

Objavljeno:

Generalni menadžer Sakramenta Vlade Divac pričao je o početku košarkaške karijere i svemu što je prošao.

Legendarni košarkaš je primljen u Kuću slavnih u Springfildu, a priču je počeo o vremenu kada je igrao za Slogu.

- Kada se ovakve situacije dese, vratite 'film' na vreme u koje je sve počelo. To je bila velika odluka za mene i moju porodicu. Imao sam samo 14 godina, morao sam da napustim roditelje kako bih se posvetio košarci. Oni su me pustili da živim svoj san - rekao je Vlade Divac.

Bivši centar Kingsa je proveo tri sezone u Partizanu, a za vreme štrajka u NBA ligi 1999. godine nosio je dres i večitog rivala Crvene zvezde. On je pohvalio crno-bele, a nije izostalo ni peckanje crveno-belih za koje su nastupali Predrag Stojaković i Nemanja Bjelica.

- Partizan, klub za koji sam igrao u mladosti, i dalje stvara NBA igrače. To je verovatno klub kroz koji je prošlo najviše NBA igrača, kao što je Bogdan Bogdanović. Peđa Stojaković i Nemanja Bjelica su igrali za drugu ekipu, ali oni nisu baš dobri - našalio se Vlade Divac.

Proslavljeni as Kingsa kaže da je svakim uspehom postajao sve "gladniji" za novim.

- Kada sam uspeo da se probijem u tim želeo sam da igram barem pet minuta, onda sam želeo da budem starter... Tako je to u sportu, uvek želite više. Kada sam uspeo da dođem do reprezentacije hteo sam u NBA, kada sam to uradio hteo sam i više od toga... Sada imam 50 godina i umoran sam, mislim da sam ispunio sve ciljeve, kao igrač - dodao je.

Uvek je teško kada sportista treba da izdvoji najlepši trenutak u karijeri.

- Teško je istaći samo jedan trenutak. Imao sam čast da igram za sjajne trenere, imao sam i sjajne saigrače. Početkom karijere osvojio sam četiri prvenstva i od te ekipe 'stvorena' su tri, četiri člana Kuće slavnih – Dino Rađa, ja i, trebalo bi, Toni Kukoč... Imali smo samo 16, 17 godina. Onda sam došao u reprezentaciju i medalje sa Olimpijskih igara za svoju zemlju su bile nešto fantastično - zaključio je Divac.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.