PARTIZAN NE ODUSTAJE OD EVROLIGE: Ostoja Mijailović ima plan da vrati crno-bele u elitu, iako su ispali od Zvezde!
Ostoja Mijailović veruje u povratak Partizana u elitu, Foto: Starsport©

O čemu se dešava?

PARTIZAN NE ODUSTAJE OD EVROLIGE: Ostoja Mijailović ima plan da vrati crno-bele u elitu, iako su ispali od Zvezde!

Predsednik crno-belih i uprava se nadaju da bi klub mogao već sledeće sezone da igra u Evroligi

Objavljeno:

Partizan je i šestu godinu zaredom ostao bez finala ABA lige i san o tituli i samim time plasmanu u Evroligu je ostao nedosanjan.

Međutim, uprkos ispadanju od Crvene zvezde u polufinalu plej-ofa, u Partizanu ipak ne odustaju od mogućeg igranja u Evroligi naredne sezone, a to je potvrdio i prvi čovek kluba Ostoja Mijailović.

U izjavi za beogradske medije, predsednik crno-belih je poručio da se nada da bi njegov klub mogao da dobije specijalnu pozivnicu za učešće u najjačem klupskom takmičenju Evrope.

Ostoja Mijailović ima plan kako da crno-bele vrati u Evroligu
Ostoja Mijailović ima plan kako da crno-bele vrati u Evroligufoto: Beta/Branislav Božić

- Naše šanse za Evroligu nisu još sasvim izgubljene. Postoji mogućnost da dobijemo specijalnu pozivnicu. Za tako nešto potrebno je da Valensija osvoji Evrokup i tako obezbedi plasman u elitu. Partizan je godinama veoma uspešno igrao Evroligu i svakako da zaslužuje da se tamo vrati - rekao je Mijailović.

On je naveo da klub sada ispunjava sve uslove da bude deo Evrolige.

- Uspeli smo da stabilizujemo klub, imamo vrhunskog trenera i sve ostalo što je potrebno da bismo učestvovali u Evroligi. Naravno, mnogi klubovi računaju na specijalnu pozivnicu, tako da neće biti lako doći do nje - zaključio je predsednik Partizana.

Za sada je sigurno da će u Evroligu ići šampion ABA lige, a to će biti ili Crvena zvezda ili Budućnost, koje u petak započinju finalnu seriju plej-ofa koja se igra na tri pobede.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.