PRAVA LUDNICA U ZAGREBU: Cedevita i Budućnost se borili do poslednje kapi znoja, Zvezda dobila protivnika u finalu!
Cedevita - Budućnost, majstorica u Zagrebu, Foto: ABA liga/KK Cedevita/Marin Sušić

ABA liga, polufinale

PRAVA LUDNICA U ZAGREBU: Cedevita i Budućnost se borili do poslednje kapi znoja, Zvezda dobila protivnika u finalu!

Velika drama na susretu crnogorskog i hrvatskog predstavnika

Objavljeno: 21:12h

To je ono što želimo od ABA lige! Košarka puna naboja, milioni i milioni prolivenih kapi znoja na parketu i dramatičnu završnicu...

Sve to, pa i malo više, podarili su nam ove večeri Cedevita i Budućnost u majstorici polufinalnog duela (1:1 u partijama do sada).

U celom tom ludilu, najbolje se snašla ekipa Budućnosti, koja je rezultatom 78:73, uspela da se dokopa finala u kom će se susresti sa Crvenom zvezdom, pobednikom beogradskog polufinala.

Cedevita je bolje otvorila meč, Budućnost se onda vratila pri rezultatu 26:26, da bismo od tada, pa do samog kraja imali priliku da gledamo pravi rezultatski "ringišpil". Cedevita je sa prednošću, zbog bolje odigrane treće deonice, ušla u poslednju, ali su se Podgoričani konsolidovali i iskoristili ofanzivnu mini krizu zagrebačkog abaligaša.

Imali su prednost od 65:62 na pet minuta do kraja, ali je Cedevita tada uspela da posle nekog vremena poentira. Tada se ušlo u nešto nervozniji ritam, promašivalo se dobrih dva minuta, da bi trojkom Erla Klarka, pa onda i poenima Bela, Budućnost došla do najveće prednosti na meču - 70:64. Džastin Kobs je pogodio za 66:70. Tada je atmosfera došla do pravog usijanja (više na terenu, nego na mrtvunjastim tribinama).

Kada se činilo da će se na minut i po pred kraj Budućnost odvojiti na više od +5, Krušlin je postigao svoj tek četvrti poen, ali veoma bitnu trojku kojom se domaćin primakao na 71:73. Međutim, u narednim sekundama, Pulen je neverovatno neiskusno poslao Gordića na liniju slobodnih bacanja na 18 sekundi pred kraj meča, kada su se Podgoričani odlepili na tri poena, jer je jedno bacanje promašeno. Džejkob Pulen je preuzeo odgovornost, promašio trojku, pa je posle kratke "penal završnice" šampion ABA lige dobio priliku da to zvanje i odbrani.

1 / 2 Foto: ABA liga

Kod pobednika, Klark je ubacio 19 poena uz pet skokova, 13 uz sedam skokova dodao je Goga Bitadze, dok je dvocifren bio i Nemanja Gordić sa 12 poena. 11 poena dao je Edvin Džekson, ali je njegova defanzivna uloga, uz Džejmsa Bela, bila više nego fascinantna.

U ekipi poraženih, 23 poena imao je Džordan Kobs, dok je Džejkob Pulen dodao 14, ali uz samo jednu pogođenu trojku. Sjajan pod košem bio je Ivan Ramljak, koji je uhvatio 13 skokova, ali to je bilo nedovoljno.

Prvi meč finala na programu je u sledeći petak, drugi u nedelju. Oba se igraju u Beogradu, jer je Zvezda bila prvoplasirani tim posle ligaškog dela takmičenja.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.