TRIPKOVIĆ ZA ESPRESO PRED MAJSTORICU: Zvezdin tim je napravljen da osvoji ABA ligu, Partizan može samo napred!
Uroš Tripković je za Espreso izneo svoja očekivanja u majstorici, Foto: EPA/Elio Castoria

Nekadašnja haubica crno-belih

TRIPKOVIĆ ZA ESPRESO PRED MAJSTORICU: Zvezdin tim je napravljen da osvoji ABA ligu, Partizan može samo napred!

Bivši košgeter Partizana je za naš portal izneo svoja očekivanja za odlučujući meč

Objavljeno: 14:44h

Košarkaši Crvene zvezde i Partizana će u majstorici odlučiti ko će od njih u finale plej-ofa ABA lige.

Obe ekipe su iskoristile prednost domaćeg terena u prva dva susreta polufinala i sada će treći odlučivati o tome ko će u nastavak borbe za titulu u plasman u Evroligu.

Uoči majstorice u hali "Aleksandar Nikolić" koja se igra u subotu od 18 časova, Espreso je kontaktirao nekadašnjeg košarkaša crno-belih i momka koji se naigrao ovakvih mečeva u crno-belom dresu, a neretko svojim trojkama i odlučivao o pobedniku.

Uroš Tripković nam je izneo svoja očekivanja uoči utakmice.

Uroš Tripković je odigrao mnogo ovakvih mečeva u dresu Partizana
Uroš Tripković je odigrao mnogo ovakvih mečeva u dresu Partizanafoto: EPA/Yuri Kochetkov

- Očekujem da utakmica bude tvrda, jer je veliki ulog. Videli smo ove sezone da su pobeđivali i jedni i drugi. Ja sam partizanovac i svim srcem navijam za Partizan. Zvezda ima iskusniju ekipu, imaju dosta stranaca, njima je u ovom trenutku ova utakmica izuzetno važna zarad budućnosti, ali isto tako je veoma važna i za Partizan. Očekujem dobar meč i tvrda, teška, možda ne baš lepa za gledanje, ali većina utakmica koje imaju veliki rezultatski značaj su takve - poručuje Tripković.

Zvezdu prati od početka sezone uloga prvog favorita za osvajanje takmičenja, a to može biti veliki pritisak na ekipu.

- Sigurno je veći pritisak na Zvezdi i to je normalno. Godinama, i dok sam ja igrao, bila je obrnuta situacija i veći pritisak je bio na Partizanu, ali to je nešto sa čime ekipa mora da se izbori. Partizan ulazi rasterećeniji u utakmicu, iako je i njemu vrlo važno da dobije, jer se zna koliki je ulog u pitanju. Zvezda ima sedam stranaca, ekipa je napravljena da bi osvojila takmičenje i sigurno je da je zato na njima veći pritisak u ovom meču nego na igračima Partizana - zaključuje Tripković.

Uroš Tripković ističe da je Partizan rasterećeniji, a Zvezda pod pritiskom
Uroš Tripković ističe da je Partizan rasterećeniji, a Zvezda pod pritiskomfoto: Saša Pavlić Koky

Partizan se potpuno izdigao od dolaska Trinkijerija i niko nije očekivao da bi ekipa s početka sezone sada mogla da se bori za plej-of.

- Nadao sam se da će tako biti. promenjen je trener i time se promenila celokupna taktika, kao i pristup. pristigli su neki novi igrači. Treba vremena da sve legne na svoje. Oni mogu da napreduju i dalje i da budu bolji nego do sada. Ima tu još prostora i ja se nadam da će i u ovom meču pokazati napredak - poručio je Tripković.

To je to, ko danas (18.00) pobedi ide u finale ABA lige i bori se za Evroligu! Zvezda čeka Partizan u krcatom Pioniru i favorit je s kvotom 1,45, dok je na crno-bele kvota 3,05. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za meč Crvena zvezda - Partizan.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.