VELIČKOVIĆ NESTRPLJIV: Pritisak, tenzija, ali za to si plaćen! To je gušt derbija! Samo da počne više!
Novica Veličković jedve čeka da počne utakmica, Foto: Starsport©

Spremi su

VELIČKOVIĆ NESTRPLJIV: Pritisak, tenzija, ali za to si plaćen! To je gušt derbija! Samo da počne više!

Kapiten crno-belih zna šta znači majstorica

Objavljeno:

Crvena zvezda i Partizan će u subotu od 18 časova odlučivati o prvom finalisti plej-ofa ABA lige.

Večiti rivali igraju majstoricu za plasman u dalju borbu za titulu i Evroligu.

U taboru Partizana su spremni, što se da i zaključiti na osnovu konferencije za medije na kojoj su prisustvovali trener Trinkijeri i kapiten Novica Veličković.

- Svi znamo šta nosi i odnosi ovaj meč. Voleo bih da pružimo maksimum, da kada se završi možemo mirne glave da kažemo da smo pružili sve od sebe. Kad god smo odigrali maksimalno bili smo na dobrom rezultatu. To je jedino što želim od saigrača. Utakmica je spakovana u 40 minuta, veliki je pritisak, tenzija, ali, plaćen si za to. To je gušt derbija i ovog posla posla - rekao je Veličković.

Novica Veličković se oporavio od povrede
Novica Veličković se oporavio od povredefoto: Starsport©

Pauza od sedam dana između dva meča posebno je prijala Veličkoviću koji je imao dodato vreme da zaleči povredu skočnog zgloba koju je zaradio još u prvoj utakmici.

- Sigurno da mi je najviše prijao ovaj period od sedam dana. Dao sam sve da budem sa ekipom. Da je bilo na dva dana pitanje je da li bih mogao da izvučem. Mnogo volim svoje saigrače, imamo dobro zajedništvo, dobru ekipu. Uradio bih sve za njih. Momci su zreli i hrabri, sedam dana razmišljaš o utakmici, samo da dođe i da počne - rekao je Veličković.

Novica Veličković je savetovao mlađe saigrače
Novica Veličković je savetovao mlađe saigračefoto: Starsport©

Kao jedan od najiskusnijih u ekipi Veličković je ovih dana pripremao mlađe saigače na ono što ih očekuje u subotu.

- Dosta vremena provodim sa mlađim saigračima. Kroz karijeru pokušavam da im kažem da maksimum o kome sam pričao može samo dobro da im donese. Posevećenost može da pomera granice. Jedini način da prebrodiš strah i hrabrost je da daš sve od sebe. Bukvalno sve! Da 40 minuta daš sebe za ekipu i to će ti doneti samo dobre stvari u ovom sportu.

- Prva sa mnogo koševa, druga sa malo. Jedan posed može da okrene utakmicu, jedan ekstra koš u napadu. Razmišljam samo da počne, više mi je… Ono... Da dođe samo više ova treća.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.