TRINKIJERI: Za čast Partizana prolićemo krv i znoj! Oni bi odmah da nas nokautiraju, samo bez udaraca ispod pojasa!
Andrea Trinkijeri je ponovo poredio duel Zvezde i Partizana sa boksom, Foto: Starsport©

Košarka i Boks

TRINKIJERI: Za čast Partizana prolićemo krv i znoj! Oni bi odmah da nas nokautiraju, samo bez udaraca ispod pojasa!

Trener crno-belih je u svom stilu najavio majstoricu polufinala ABA lige

Objavljeno: 14:56h

Bliži se odlučujuća utakmica u polufinalu plej-ofa ABA lige između Crvene zvezde i Partizana.

Večiti rivali će u subotu od 18 časova igrati majstoricu u borbi za mesto u finalu.

Dan uoči utakmice crno-beli su održali konferenciju za medije na kojoj su pričali trener Andrea Trinkijeri i kapiten ekipe Novica Veličković.

Andrea Trinkijeri želi da njegovi igrači ostave sve što imaju na terenu
Andrea Trinkijeri želi da njegovi igrači ostave sve što imaju na terenufoto: Starsport©

- Vidim da ovih dana nije važno šta se kaže, nego ko zadnji kaže. I vidim da vam je prijalo da pričam o košarci kao da je boks. Ima dosta stvari, a ja ću dati sve od sebe da nas u ringu ne zatvore na konopce, da držimo visok gard, da budemo u stanju da uzvratimo, a moramo da pokušamo i dobar udarac, košarkaški udarac, dobar potez tokom 40 minuta. Uveren sam sto odsto, šta god da bude, nećemo baciti peškir, muški ćemo da se borimo, prolićemo znoj i krv - počeo je svoje izlaganje Trinkijeri i potom dodao:

- Zašto sve to? Branimo čast jedne velike ekipe u evropskoj košarci. Ovo je nokaut utakmica, svaka stvar može biti važna, svaka nijansa. Prva utakmica je bila šampanj, gore dole, zakucavanja... druga je bila fizička borba, odbrana, kompletno drugačija, kao da su dve različite ekipe, a treća će biti utakmica detalja. Ja samo želim da u ovakvim utakmicama, sa fantastičnim protivnikom kao što je Zvezda, ne bude udaraca ispod pojasa. Ako ostanemo do kraja, voleo bih da budemo kao Roki Marćano, to je jedini koji je ostavio boks bez poraza.

Andrea Trinkijeri kaže da će Zvezda pokušati što ranije da ih nokautira
Andrea Trinkijeri kaže da će Zvezda pokušati što ranije da ih nokautirafoto: Starsport©

Skoro svi dueli dva kluba ove sezone su bili "na jednu loptu", posebno dva odigrana u polufinalnoj seriji, a da li bi takav meč trebalo očekivati i u subotu?!

- Sutra može sve da bude, na jednu loptu, može ranije da se razbije utakmica. Oni će sigurno pokušati odmah da nas nokautiraju, mi moramo da se pripremimo da se žrtvujemo, za odbranu, za napad, za blokadu, dobar pas... znam kako može biti.

Jedan od momenata koji su obeležili dosadašnju seriju jesu i kritike na račun sudija iz oba tabora.

- Čekaj da vidim koliko imam para u džepu. Ova kazna koju sam dobio mi komplikuje život. Mislim da su izgubljeni u prevodu iz hrvatskog na srpski. Ja inače znam koje reči upotrebljavam, neki put i ja grešim, ali ja sam upotrebio reč osetiti, a ne uticati. Osetiti je jedna stvar, a uticati potpuno druga. Iskreno da vam kažem, da te reči budu ovako uvijene, sve sam već rekao, ako treba da bude malo više komplikovano, potrudićemo se. Ja ne mogu ništa napraviti tu. Ja sam iz srca, jer sam štitio jako težak posao, i osetio sam pritisak - kaže trener Partizana.

Andrea Trinkijeri kaže da rat saopštenjima nije imao uticaj na njega i ekipu
Andrea Trinkijeri kaže da rat saopštenjima nije imao uticaj na njega i ekipufoto: Starsport©

Takođe, klubovi su "ratovali saopštenjima", i javnim nastupima dvojice predsednika, pri čemu je prvi čovek Crvene zvezde, Nebojša Čović, "potkačio" i Trinkijerija.

- Ja izgubio konventraciju? Ja upao u zamku? Jel danas bila rakija posle espresa? Ne znam zašto to misliš, jel nisi slušao lepo, ili imaš neku svoju agendu? Jedino mi ovaj vetar smeta ovih dana - odgovorio je Trinkijeri na pitanje novinaru u vezi sa time da li ga je to možda poremetilo u pripremi utakmice.

- Ja svakog dana uživam u svom poslu, to me gura da budem bolji. Ponosan sam na to što su moji igrači usvojili sve moje savete. Pripremili smo se, imali smo povrede, probleme, ali to je deo sporta. Sutra se igra majstorica protiv vrlo kvalitetnog tima i znaš šta... Želeo bih da ti kažem sa rečima Dantea, da je u nedelju će se isto živeti. Koliko je život prolazan, nemoj ništa reći, da te opet neko ne shvati pogrešno. Ali, život je prolazan i u nedelju će se isto živeti - zaključio je Trinkijeri.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.