JOKIĆU PRVO POLOMILI NOS, PA GA ISPROVOCIRALI, PA GA ISKLJUČILI!!! Denver izgubio, sledi GRČEVITA BORBA! (VIDEO)
Nikola Jokić je treći put isključen ove sezone, Foto: AP/David Zalubowski

nba liga

JOKIĆU PRVO POLOMILI NOS, PA GA ISPROVOCIRALI, PA GA ISKLJUČILI!!! Denver izgubio, sledi GRČEVITA BORBA! (VIDEO)

Vašington je na kraju dobio utakmicu posle isključenja Srbina

Objavljeno:

Nikola Jokić je sinoć zaradio 3. isključenje u ovoj sezoni, odigravši jednu od najtežih utakmica u NBA karijeri. Denver je posle odlaska Srbina u svlačionicu pri rezultatu 88:88 primio još 7 poena, a dao samo dva, pa je Vašington na kraju slavio u Koloradu sa 95:90.

Ovo je dodatno iskomplikovalo situaciju na Zapadu, gde sada Denver zaostaje jednu pobedu za Golden Stejt Voriorsima, ali je samo 2,5, odnosno 3 pobede ispred Hjustona i Portlanda, koji jure 2. mesto i domaći teren u 2. kolu plej ofa.

Srbin je utakmicu počeo fenomenalno: postigao je prvih 10 poena svoje ekipe, a Denver je došao do skoro dvocifrenog vođstva. Ali onda počinje pakao...

Jokić je prvo krajem 1. četvrtine dobio snažan udarac u nos od strane Bobija Portisa (isti čovek koji je na treningu Bulsa polomio nos Nikoli Mirotiću), i prekinuta mu je serija koja je vodila ka sigurnoj pobedi Nagetsa:

Jokić se vratio u igru krajem druge četvrtine, ali više nije bio ona sila kao na početku. Ipak, Denver je na pauzu otišao sa 9 razlike, i očekivalo se da će da reše utakmicu lagano.

Na nesreću, ni Jokiću ni ostatku ekipe nije išlo u drugom poluvremenu, pa je Vašington polako stizao prednost, da bi se na kraju ušlo u neizvesnu završnicu.

Pri rezultatu 88:86 za Vašington, Jokić je uhvatio loptu u napadu posle promašene trojke Gerija Herisa, isti onaj Bobi Portis ga je žestoko odalamio po leđima, a Nikola je i pored toga postigao poene.

Sudija, međutim, nije ništa svirao, i Srbin je izgubio živce: žestoko je prigovorio, što ga je koštalo isključenja, a njegovu ekipu na kraju i pobede:

Trener Majk Meloun je posle poraza bio ljut na Jokića (koji je utakmicu završio sa 23 poena i 14 skokova, uz 4 asistencije i šut 11-15, 0-2 za trojke, i 1-3 penali:

- Ne smeš da budeš izbačen. Baš me briga šta su mu rekli, koliko je loše suđenje, da li je faul, nije faul, nema veze. On je previše vredan za ovaj tim!

U timu Vašingtona Toni Braun je postigao 24 poena, a Tomas Brajant i Džabari Parker po 20, ali je odlična odbrana Vizardsa odradila posao za njih, zadržavši Denver na samo 28 poena u drugom poluvremenu.

Da stvari budu još gore po Denver, kojeg sad očekuje 6 paklenih utakmica do kraja sezone i grčevita borba za 2. mesto, u 3. četvrtini se povredio i Džamal Marej, koji tek što je ušao u pravu formu. On je iskrenuo zglob i nije se vraća u igru.

- Bio je faul. Videće jasno na snimku da je bio faul. Rekao sam sudiji "udario me sa dve ruke uglavu". Ne znam da li sam psovao ili nešto, ali on mi je svirao tehničku. Ja sam mu onda rekao još nešto. On me je pitao "oćeš još jednu", a ja sam rekao "baš me briga", i on mi je svirao još jednu tehničku - rekao je Jokić posle utakmice.

Evo i cele partije Nikole Jokića:

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.