MEGAZVEZDA NBA OPTUŽENA ZA SILOVANJE! Pozvao je u svoj stan u 2 ujutru, a onda NAPAO!
Kristaps Porzingis i Janis Adetokumbo, Foto: AP/Benny Sieu

užas

MEGAZVEZDA NBA OPTUŽENA ZA SILOVANJE! Pozvao je u svoj stan u 2 ujutru, a onda NAPAO!

- Vlasti su nas upozorile da ne komentarišemo slučaj - rekao je vlasnik Mavericksa Mark Kjuban

Objavljeno:

Letonac Kristaps Porzingis, nova zvezda Dalas Maveriksa, navodno je silovao komšinicu u svom stanu na Menhetnu, piše Njujork Post. Bilo je to 7. februara prošle godine, a neimenovana devojka sve je prijavila policiji tek ovog četvrtka.

Policija smatra da devojka i njene optužbe deluju verodostojno iako je slučaj prijavila sa više od godinu dana zakašnjenja i priznala da je s njim raspravljala o primanju 68.000 dolara za ćutanje i uprkos tome što je 221 cm visoki Letonac to navodno učinio sa sveže pokidanim ligamentima.

U međuvremenu je 23-godišnji centar iz Njujork Niksa trejdom završio u Dalas Maveriksima, koje su Niksi u toku pregovora obavestili o optužbi, a NBA liga je sa svim bila upoznata i ranije, javlja sveprisutni Adrian Vojnarovski s ESPN-a.

- Vlasti su nas upozorile da ne komentarišemo slučaj - rekao je vlasnik Maveriksa Mark Kjuban Njujork Postu.

Sve se navodno dogodilo oko dva ujutro, kad je Porzingis pozvao komšinicu iz zgrade u svoj luksuzni stan, a zatim je zgrabio i silovao. Ona je službeno sve prijavila tek pre tri dana i priznala da joj je košarkaš ponudio 68.000 dolara za ćutanje.

Porzingis ne samo da poriče celu priču, nego FBI već istražuje tužiteljku zbog moguće iznude.

Protiv Letonca policija još nije formalno podigla optužnicu, a tužiteljka tvrdi da je čekala više od godinu dana na prijavu zbog novca koji joj je Porzingis navodno obećao, a koji je trebalo da posluži za plaćanje školarine na koledžu za njenog brata.

Porzingis je kao 16-godišnjak iz rodne Letonije otišao u Sevilju, gde je igrao četiri godine. Na draftu 2015. su ga kao četvrti pik uzeli Niksi, za koje je u prve dve i po sezone NBA karijere u proseku postizao 17,8 koševa, 7,1 skok i dve blokade.

Iako je brzo postao najveća zvezda Niksa, bio je nezadovoljan u klubu, koji ga je prošlog meseca poslao u Dalas kako bi otvorio prostor za dovođenje dva superstara, po mogućnosti Kevina Durenta i Kajrija Irvinga.

Durant ga je pre nekoliko godina prozvao "jednorogom" jer je jedinstven igrač zbog kombinacije visine, pokretljivosti, tehnike i šuta, a taj se nadimak zadržao do danas.

Maveriksi su ga zamislili kao legitimnog naslednika Dirka Novickog i partnera Luki Dončiću u "idućih 20 godina".

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.