PEJDŽ I LENDEJL HEROJI PARTIZANA! Igraće se majstorica! Partizan u drami pobedio Zvezdu!
Igrači Partizana slave pobedu nad Crvenom zvezdom, Foto: Starsport©

aba liga, polufinale

PEJDŽ I LENDEJL HEROJI PARTIZANA! Igraće se majstorica! Partizan u drami pobedio Zvezdu!

Sva dešavanja sa ovog meča ste pratili u "lajv-blogu"

Objavljeno: 21:33h

Gledaćemo majstoricu u polufinalu ABA lige između Partizana i Crvene zvezde! Partizan je uzvratio crveno-belima kao domaćin, pobedio 70:67 i izjednačio u seriji na 1:1, pa će treći meč odlučiti koji će od ova dva tima u finale.

Titula heroja utakmice može da ode u ruke Džoka Lendejla koji je imao dva skoka u napadu u poslednjih 30 sekundi kojima je sprečio Zvezdu da dođe u posed lopte i ima napad za pobedu.

Ali isto tako epitet junaka pobede može ići i na adresu do sada vrlo slabog i osporavanog Markusa Pejdža koji je najpre pogodio izuzetno važnu trojku, a potom pogodio ključna dva slobodna bacanja na 4 sekunde do kraja.

Zvezda je u preostalom vremenu pokušala trojkom da stigne do produžetka, ali je Davidovac posle loše izvedene lopte promašio šut.

I ovo je bio dramatičan meč sa mnogo preokreta i malim brojem poena.

Partizan je bio bolji u šutu za tri poena, dok je Zvezda bila prilično slaba, posebno u prvom poluvremenu. Ipak, crveno-bele je držao ofanzivni skok i izuzetno visok procenat šuta za dva poena (70%).

Nijedan tim nije uspevao da se odlepi i da stekne veću razliku, crno-beli su imali +7, a crveno-beli maksimalnih +5, ali su i jedni i drugi tu prednost ispuštali.

Na kraju, Zvezdu su skupo koštale greške Maika Cirbesa koji je najpre popio blokadu na zakucavanju od Renfra, pa potom predao loptu u ruke igračima Partizana, a onda i odugovlačio u poslednjim sekundama jednog od poslednjih napada te su tako crveno-beli ostali bez već viđenih poena.

1 / 6 Foto: Starsport©

Isto tako su na početku poslednje deonice ostali i bez najboljeg igrača na ovom meču Stratosa Perperoglua, koji je isključen zbog dva nesportska faula i on je mnogo nedostajao crveno-belima u završnici kada se lomio meč.

Na drugoj strani, neočekivano u heroja je izrastao Markus Pejdž koji je u poslednja dva minuta preuzeo odgovornost na sebe i pogodio trojku koja je odlepila Partizan na +4 uoči poslednjih 60 sekundi, a potom pogodio oba slobodna bacanja na 4 sekunde do kraja, nakon što je prethodno Lendejl ofanzivnim skokovima sprečio Zvezdu da se domogne lopte.

Što se poena tiče, u redovima pobedničke ekipe najbolji je bio Vanja Marinković sa 18 poena, dok je 10 ubacio Lendejl. Na drugoj strani 16 poena Perperoglua i 11 poena Cirbesa.

KK Partizan - statistika
KK Partizan - statistikafoto: Printscreen/aba-liga.com
KK Crvena zvezda - statistika
KK Crvena zvezda - statistikafoto: Printscreen/aba-liga.com

Majstorica će se igrati sledeće subote (6. april) od 20 časova, u hali "Aleksandar Nikolić", ali će sada domaćin biti Crvena zvezda.

Sva dešavanja sa ovog meča ste pratili u "lajv-blogu".

40. minut - Kraj utakmice! Davidovac je promašio trojku za produžetak. Partizan je pobedio 70:67.

40. minut - Kakva dva skoka u napadu Džoka Lendejla, najvažniji na celom meču. Potom sa linije penala Pejdž donosi 70:67 za Partizan. Još 4 sekunde do kraja.

40. minut - Partizan je pred pobedom posle nove greške Maika Cirbesa, nekoliko ih je napravio u nizu i zbog toga crno-beli imaju prednost od četiri poena.

39. minut - Auuuuh kako važna trojka Markusa Pejdža! Eksplodirale su tribine Pionira! Partizan stiže do 68:64 na minut do kraja utakmice. Izrasta li Amerikanac u heroja meča.

38. minut - Partizan sada stiže do preokreta preko Vanje Marinkovića. Crno-beli vode 65:63.

36. minut - Posle alej-upa Čovića i Cirbesa, nemački košarkaš pravi faul na drugoj strani i Pejdž pogađa uz dodatno slobodno bacanje. Crno-beli stižu do zaostatka od samo pola koša 61:62.

36. minut - Zavarničilo je na parketu posle faula Cirbesa nad Renfroom. Džok Lendejl se uneo u lice centru Zvezde i razmenili su nekoliko žestokih reči, a sudije su ih razdvojile.

35. minut - Čini se da za sada nije isključenje Perperoglua uticalo na igrače Zvezde. U međuvremenu je Bandža Si napravio petu ličnu grešku i za njega je ovaj meč završen. Zvezda vodi 60:56.

33. minut - Kakva glupost sada Stratosa Perperoglua koji je bio najbolji igrač crveno-belih u dosadašnjem toku meča. Napravio je nesportski faul nad Lendejlom i pošto mu je to bio drugi takav na utakmici, dobio je isključenje.

33. minut - Novi poeni Perperoglua, pa onda i Cirbesa koji igra vrlo dobru partiju iz senke, pa Zvezda stiže do 56:51.

31. minut - I ponovo Vanja Marinković pogađa trojku! On je taj koji preuzima odgovornost u redovima Partizana, dok na drugoj strani to čini Stratos Perperoglu koji je do sada postigao 14 poena. Zvezda vodi 52:51.

30. minut - Zvezda ima prednost uoči poslednjih 10 minuta utakmice. Crveno-beli vode 49:42.

30. minut - Fantastični Vanja Marinković nastavlja sa pogađanjem trojki u značajnim momentima. Sada je pogodio "bez koske" uz faul, pa je sa linije penala doneo izjednačenje 46:46.

29. minut - Sada je prednost ponovo na strani Zvezde. Čović je pogodio trojku i dodao dva pogođena slobodna bacanja, pogodio je i Lazić sa linije penala za 46:42 za Zvezdu.

27. minut - Ponovo period sa mnogo promašaja na obe strane, ali Partizan nekako čuva tu minimalnu prednost. Poene sa linije penala su dali Gagić i Veličković za 42:39.

26. minut - Veličković postiže trojku, ali mu odgovara na drugoj strani Lazić i postiže tek drugu trojku za svoj tim. Trenutno je 39:36 za Partizan.

24. minut - Zvezda i dalje ne može ništa da pogodi van linije 6,75 metara (šut 1/17), ali poenima Riversa i Fajea smanjuje zaostatak na 36:33. Jedini koš za crno-bele je dao Renfro.

23. minut - I u drugom poluvremenu se nastavlja sa malim brojem poena. Zvezda je postigla 3, a Partizan nijedan. Crno-beli vode 34:30. Ali Zvezda ima problem pošto je Beron zaradio već sada četiri faula.

21. minut - Prekid u prvom minutu drugog poluvremena zbog upaljenih baklji u hali.

20. minut - Lendejl postiže poene posle ofanzivnog skoka u poslednjoj sekundi prvog poluvremena. Partizan stiže do najveće prednosti na utakmici 34:27. Pre toga je Ali Nikolić pogodio još jednu trojku.

1 / 9 Foto: Starsport©

17. minut - Nova trojka Partizana, ovog puta pogađa Aleksej Nikolić i izjednačuje na 23:23, ali već u sledećem napadu ponovo Perperoglu postiže poene iz reketa.

14. minut - Serija Zvezde 5:0 u vrlo kratkom vremenskom periodu i izjednačenje poenima Boriše Simanića sa linije za slobodna bacanja 20:20.

14. minut - Nastavlja Partizan sa trojkama, ovog puta ju je pogodio Jaramaz posle ofanzivnog skoka Jankovića. Zvezda je očajna u šutu za tri poena. Trenutni rezultat je 20:15 za Partizan.

12. minut - Neverovatna trojka Marinkovića u padu za ekstazu na tribinama. Partizan vodi 17:11.

11. minut - Perperoglu postiže svoj prvi koš na utakmici i smanjuje prednost Partizana na 14:11.

11. minut - Nesportski faul Stratosu Perperogluu posle gledanja snimka. Crno-beli stižu do 14:9.

1 / 6 Foto: Starsport©

10. minut - Rade Zagorac pogađa trojku u poslednjoj sekundi prve deonice i donosi vođstvo crno-belima 13:9.

9. minut - Još jedan neiskorišćen napad Zvezde, Cirbes faulira Bandžu Sija pri šutu za 3 poena. Biće tri slobodna bacanja za Francuza.

8. minut - Partizan stiže do vođstva 6:5 pogotkom Bandže Sija.

7. minut - Konačno Veličković prekida ovaj period igre bez poena na obe strane. Košem kapitena Partizan smanjuje na 4:5.

1 / 6 Foto: Starsport©

5. minut - Nekoliko minuta loše igre obe ekipe. Partinovi igrači su grešili u dodavanjima, gubili lopte, a Zvezda sa druge strane nije to umela da iskoristi, pa je rezultat i dalje 5:2 za crveno-bele.

2. minut - Defanzivni skok Odža i Bili Beron pogađa trojku za 5:2 za Crvenu zvezdu.

1. minut - I jedni i drugi su realizovali prve napade na utakmici, pa je rezultat 2:2.

18.40 - Novica Veličković je na zagrevanju i igraće na ovom meču, dok Džo Regland nije uspeo da se oporavi i Zvezda će morati bez njega.

Novica Veličković na zagrevanju pred meč
Novica Veličković na zagrevanju pred mečfoto: Espreso

18.30 - Pogledajte i atmosferu na pola sata pre utakmice.

18.22 - Hala je već sada maltene puna, a kako naš reporter javlja i ispred je ogromna gužva. Očekuje se paklena atmosfera koju će napraviti Grobari.

1 / 3 Foto: Espreso

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.