DR JOKIĆ ODRŽAO PREDAVANJE OKLAHOMI: Denver je ponovo NA VRHU ZAPADA! (VIDEO)
Nikola Jokić će uskoro prvi put u karijeri zaigrati u plej ofu, Foto: AP / Sue Ogrocki

nba liga

DR JOKIĆ ODRŽAO PREDAVANJE OKLAHOMI: Denver je ponovo NA VRHU ZAPADA! (VIDEO)

Nagetsi će biti broj jedan ili broj dva na Zapadu, to je sada gotovo sigurno

Objavljeno:

Nikola Jokić i Denver Nagetsi su sinoć 4. put u ovoj sezoni pobedili Oklahoma Siti tander (115:105), i svoje šanse da uđu "duboko" u plej of NBA lige podigli na viši nivo.

Jokić je za 34 minuta šutirao 10-16 iz igre (1-3 za trojke) i 2-2 sa linije slobodnih bacanja, a na kraju je imao 23 poena, 16 skokova i 3 asistencije.

Džamal Marej je bio najefikasniji na utakmici (u pravo vreme ulazi u formu) sa 27 poena, a posle ove pobede i poraza Golden Stejta od Minesote (131:130) Denver i Voriorsi su ponovo izjednačeni na prvom mestu Zapada.

Igrači Nagetsa su se na kraju čak okupili oko telefona Ajzeje Tomasa da gledaju kraj utakmice Golden Stejt-Minesota.

Nagetsi su sada na deobi prvog mesta, a Oklahoma je osma, tako da je moguć susret ova dva rivala već u prvom kolu plej ofa, što je prilično nezgodno za Oklahomu, koju je Denver "oprao na ruke" u regularnoj sezoni sa 4:0.

- Ne znači to mnogo. Videćemo se u plej ofu i to je potpuno novi susret. Oni su dobar tim i poštujemo ih. Samo čekamo sledeću utakmicu - rekao je diplomatski rezervni centar Nagetsa Mejson Plamli, upitan za utiske o mogućem duelu u plej ofu.

Zvezde Oklahome, Rasel Vestbruk (27 poena, 9 skokova i 9 asistencija) i Pol Džordž (25 poena i 9 skokova) imali su odlične partije, ali to nije bilo dovoljno da ugroze balansirani tim Nagetsa. Stiven Adams je isto bio dobar sa 16 poena.

Sledeći meč Denver i Jokić igraju kod kuće protiv Vašingtona, i to im je pretposlednja "laka" utakmica u regularnoj sezoni. Posle Vizardsa slede gostovanje protiv Golden Stejta, utakmica kod kuće protiv San Antonija, pa zatim dve vezane protiv Portlanda (jedna u gostima, jedna kod kuće), gostovanje u Juti i na kraju druga "laka" protiv Minesote, u Pepsi centru u Denveru. Realno, 4 ili 5 pobeda iz 7 utakmica.

Evo i partije Nikole Jokića:

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.