ZA TRINKIJERIJA JE REVANŠ SA ZVEZDOM KAO BOKS: Ako si preagresivan, ostavljaš prostor da dobiješ nokaut!
Andrea Trinkijeri kaže da će u revanšu biti kao na boksu, Foto: Starsport©

Spremio je igrače

ZA TRINKIJERIJA JE REVANŠ SA ZVEZDOM KAO BOKS: Ako si preagresivan, ostavljaš prostor da dobiješ nokaut!

Trener crno-belih prepušta ulogu favorita crveno-belima

Objavljeno:

Trener Partizana Andrea Trinkijeri rekao je da njegova ekipa u drugoj utakmici polufinala plej-ofa ABA lige protiv Crvene zvezde mora da odigra bolje i pametnije, da su crveno-beli favoriti, ali da se njegova ekipe neće predati. - Revanš, a? Deluje mi kao da smo u boksu. Prva runda - oni su dobili. Sad ide druga runda i moramo ući jače, bolje, pametnije. Moramo biti izuzetni jer, kao u boksu, ako si jako agresivan daješ prostora da te neko udari. Moramo igrati 40 minuta čvrsto, pametno, pametnije - rekao je Trinkijeri novinarima u dvorani "Aleksandar Nikolić". Košarkaši Partizana igraju u subotu od 19 časova kao domaćini protiv Crvene zvezde, drugu polufinalnu utakmicu plej-ofa ABA lige. Crveno-beli vode u seriji, posle pobede od 106:101 prošle subote posle produžetka.

Andrea Trinkijeri i u revanšu prepušta ulogu favorita Zvezdi
Andrea Trinkijeri i u revanšu prepušta ulogu favorita Zvezdifoto: Starsport©

- Bili su favoriti na 0:0, sad su još veći, ali nećemo se dati ni za kakvu cenu. Igramo pred našim navijačima to mora biti plus, a ne stres, ne pritisak. Sve se zna, oni znaju nas, mi znamo njih. Biće izuzetno teška utakmica, pripremili smo se, radili smo kako treba, ali to ništa ne znači ako te stvari ne prenesemo na teren. Moramo svi jedan korak bolje kao ekipa, igrači, treneri, svi - dodao je trener Partizana. On je naveo da je odbrana "jedan na jedan bila ključna za prvu utakmicu". - Kad je nešto jedna karakteristika, jedna situacija je bila problem, na tome smo radili, ali u plej-ofu središ nešto pa se još nešto pojavi da moraš da središ. Odbrana jedan na jedan je bila ključna za prvu utakmicu, sada moramo nešto drugo da čuvamo. Oni će probati ponovo jedan na jedan, ali moji igrači moraju da budu bolji - rekao je Trinkijeri.

Andrea Trinkijeri je naveo na čemu njegovi igrači moraju da rade
Andrea Trinkijeri je naveo na čemu njegovi igrači moraju da radefoto: Starsport©

Takođe, naveo je da ekipa mora da ima dobru koncentraciju. - Radimo na tome, neki put smo bolji, nekad grešimo, ali to je najvažnija stvar. Ako imaš koncentraciju, možeš pratiti plan, menjati ga ako treba. Čitaš ritam utakmice, situacije, koga možeš 'jahati' u napadu od tvojih igrača. To je sve koncentracija - rekao je on. Problem sa povredom ima i košarkaš Zvezde Džo Regland, a upitan da li se nešto menja u pripremi utakmice ako Amerikanac ne bude igrao, Trinkijeri je odgovorio odrično. - Ne, jer ne znam. Ali moje iskustvo kaže da uvek neko drugi iskoči i donese... Regland nije bio faktor u prvoj utakmici, našli su nekog ko je bio važniji od Reglanda - rekao je Trinkijeri.

Vanja Marinković je bio jedan od najboljih u prvom meču
Vanja Marinković je bio jedan od najboljih u prvom mečufoto: Starsport©

Košarkaš Partizana Vanja Marinković rekao je da je njegova ekipa svesna dobrih stvari, ali i grešaka iz prve utakmice. - Znamo kako smo igrali u prvoj utakmici, znamo gde smo imali svoje šanse i kako smo stekli tih 10 poena prednosti u trećoj četvrtini, znamo šta ih je vratilo u igru i čime su dobili meč. Samo jakom borbom i trčanjem, time što smo mnogo mlađi od njih, što imamo više snage, mislim da tako možemo da imamo šansu u subotu. Odbrana, trčanje, pametno u napadu i to što steknemo da održimo do kraja. Nema tu neke filozofije - naveo je on. Marinković je dodao da nije bitan učinak iz prve utakmice, već ko će da prođe u finale. - Nije to bitno trenutno, ne gleda se ko je dao 20 poena u prvom meču. Bitno je ko će da prođe u finale, da osvoji ABA ligu i prođe u Evroligu, nisu bitne ničije partije u ovom delu sezone - rekao je Marinković.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.