ZVEZDA ĆUTI, ALI IZ FMP-A JE STIGAO ODGOVOR OSTOJI: Veštački stvoren sukob! Nismo vam mi krivi što ste nervozni!
Detalj sa meča u Železniku, Foto: Starsport©

ekspresno

ZVEZDA ĆUTI, ALI IZ FMP-A JE STIGAO ODGOVOR OSTOJI: Veštački stvoren sukob! Nismo vam mi krivi što ste nervozni!

Tada je dotični čelnik u više navrata spomenuo da ne može da kontroliše navijače u slučaju lošeg suđenja za svoj klub - navodi se u saopštenju

Objavljeno:

Košarkaški klub FMP saopštio je danas da ne želi da učestvuje u "bilo kakvom veštački stvorenom sukobu, koji želi da izazove čelnik Partizana".

Predsednik Partizana Ostoja Mijailović je juče u intervjuu za klupski sajt pomenuo i gostovanje crno-belih u Železniku, odnosno to da je navijačima tog kluba nije bilo dozvoljeno da uđu u halu.

- Nenasilni, neorganizovani, simpatizeri KK Partizan, gledali su utakmice na svim Evrokup gostovanjima, u obe zagrebačke dvorane, Ljubljani, Novom Mestu, Baru, Podgorici, Sremskoj Mitrovici, Zadru, ali nisu mogli u polupraznoj dvorani u Železniku - naveo je Mijailović.

Danas je predsedniku Partizana stigao odgovor iz FMP-a koje je potpisao direktor kluba Vladan Mitrović i u kojem Mijailovića podseća na razloge zbog kojih simpatizeri tog kluba ne mogu da uđu u halu u Železniku.

- Prvi razlog su propozicije takmičenja ABA lige, član 41.3 koji glasi - 'Klubovima je zabranjeno organizovano dovođenje navijača na gostujuće utakmice'. Drugi razlog je 'reciprocitet'. Naime, FMP je za utakmicu u dvorani 'Aleksandar Nikolić' kada je domaćin bio Partizan dobio samo jednu kartu. Mislimo da je zaključak jasan - navodi se u saopštenju FMP-a.

Treći razlog proističe iz izjave čelnika Partizana na Skupštini ABA lige održanoj 24. 1. 2019. godine u Laktašima. Tada je dotični čelnik u više navrata spomenuo da ne može da kontroliše navijače u slučaju lošeg suđenja za svoj klub (šta god to značilo) i da tu citiramo 'ima više frakcija navijača'. Takođe i u ovom slučaju se zaključak nameće sam po sebi - dodaje klub iz Železnika.

FMP, kako se ističe, "nije obavezan, niti će to ikada raditi, da javnosti u Srbiji i šire koja želi da gleda košarku, svaki put priušti uz to i najprostačkije uvrede na račun igrača, njihovih porodica, sudija i svih koji Vam nisu po volji.

Toliko o 'nenasilnim i neorganizovanim simpatizerima' Vašeg kluba i "pritiscima" kojima ste izloženi - navodi se.

- Na osnovu svega prethodno navedenog, najlepše molimo čelnika KK Partizan da nas ničim izazvano ne meša u nešto što nas se ne tiče. Jednostavno ne želimo da učestvujemo u bilo kakvom 'veštački' stvorenom sukobu, koji želi da izazove dotični čelnik KK Partizan, uz razumevanje da je plej-of ABA lige počeo i da ima razloga za nervozu, ali mi za to nismo krivi - zaključuje se u saopštenju FMP-a, čiji je potpisnik direktor kluba Vladan Mitrović.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.