TOMAŠEVIĆ POSTAJE PREDSEDNIK FIBA? Košarkaški savez Srbije kandidovao legendarnog igrača za veliku funkciju!
Dejan Tomašević je kandidovan, Foto: Filip Plavčić

ozbiljna stvar

TOMAŠEVIĆ POSTAJE PREDSEDNIK FIBA? Košarkaški savez Srbije kandidovao legendarnog igrača za veliku funkciju!

FIBA Evropa je naišla na pozitivne reakcije brojnih košarkaških saveza regiona i Evrope.

Objavljeno: 26.03.2019. 15:37h

Košarkaški savez Srbije zvanično je kandidovao Dejana Tomaševića na funkciju predsednika FIBA Evropa.

Prema navodima iz KSS, proslavljeni reprezentativac je kao košarkaški funkcioner, baš kao i tokom prebogate igračke karijere, postigao vrhunske rezultate na svim poljima, pa je njegova kandidatura za prvog čoveka FIBA Evropa naišla na pozitivne reakcije brojnih košarkaških saveza regiona i Evrope.

- Svoju kandidaturu za predsednika FIBA Evropa objavio sam u petak u Ljubljani na sastanku košarkaških saveza, koji je organizovao Košarkaški savez Slovenije. Tom prilikom sam predstavio svoj program i planove i dobio podršku kolega koji dele moju jasnu viziju da evropsku košarku podignemo na još viši nivo. Planiram da u najskorije vreme obavim lične razgovore sa predstavnicima svih 50 saveza, jer su dijalog i sinergija ono što nam je svima potrebno kako bismo sagledali realne mogućnosti za dalji razvoj i napredak košarke. Veoma sam zahvalan predsedniku Predragu Daniloviću koji me je predložio za kandidata i ponosan na činjenicu da ljudi koji sa mnom tesno sarađuju, koji me poznaju i znaju koliki su moji potencijali, stoje iza mene u ovako značajnom trenutku moje karijere - rekao je Tomašević - koji obavlja funkciju generalnog sekretara KSS.

Dejan Tomašević
Dejan Tomašević foto: Dragan Kadić

Kandidaturu je obrazložio i predsednik KSS Predrag Danilović.

- Kao predsednik Košarkaškog saveza Srbije, ponosan sam i izražavam veliko zadovoljstvo kandidaturom Dejana Tomaševića za predsednika FIBA Evropa. Reč je o čoveku i sportskom funkcioneru koji bi sigurno pozitivno uticao na dalji razvoj evropske košarke i doneo joj mnogo toga dobrog. Uopšte nemam sumnju da bi Dejan vredno radio da zaštiti interese košarke i košarkaških federacija i poboljša njihovu saradnju, a sve u opštem interesu igre pod obručima - istakao je prvi čovek srpske košarke Danilović.

BONUS VIDEO: 

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media