SALETOVA JASNA PORUKA I JOKIĆU I SVIMA OSTALIMA: Samo povredu prihvatam kao opravdanje da se odbije reprezentacija!
Selektor Saša Đorđević pozvaće najbolje igrače Srbije za Svetsko prvenstvo, Foto: Printscreen/Youtube/FIBA

Jasno i glasno

SALETOVA JASNA PORUKA I JOKIĆU I SVIMA OSTALIMA: Samo povredu prihvatam kao opravdanje da se odbije reprezentacija!

Selektor Srbije poručuje da "ko prihvati dres srpske reprezentacije, direktno prihvata i nepisane zakone sportske etike i kulture"

Objavljeno: 25.03.2019. 11:52h
  • 1

Na spisku igrača za Svetsko prvenstvo na početku priprema biće ono što Srbija najbolje ima u ovom trenutku! To je poruka selektora Saše Đorđevića.

U razgovoru za "Maxbet", selektor "Orlova" je poručio da jedino opravdanje igračima za otkazivanje reprezentaciji može biti povreda, sve ostalo neće prihvatiti, niti uzimati u obzir.

- Ja sam kao selektor u obavezi da na spisak stavim naše najbolje igrače, one koji formom, ali pre svega ponašanjem zaslužuju da se nađu na širem spisku. Posle se spisak sužava i igrači odlučuju da li žele ili ne da isprate takmičenje za koje se spremamo. Odavno sam rekao da je povreda jedini razlog koji prihvatam, mada postoji kompleksnost otkazivanja sa kojima se ponekad ne slazemo svi, ali moramo da prihvatimo i zajednički objasnimo javnosti. Svako iz svoje perspektive, biranim rečima i načinom koji smatra adekvatnim, ali uz apsolutnu profesionalnost vrhunskih sportskih radnika i vrhunskih ljudi - rekao je Đorđević.

Aleksandar Saša Đorđević je rekao da ne prihvata nikakvo opravdanje osim povrede
Aleksandar Saša Đorđević je rekao da ne prihvata nikakvo opravdanje osim povredefoto: Starsport©

On je dodao da je dres sa državnim grbom svetinja i da se prema njemu tako mora odnositi.

- Dres sa državnim grbom je neprocenjiv. Pre svega - ne trpi greške. Ne postoje margine površnosti koje mi smemo da pređemo! Odgovornost je na nama deset puta veća u odnosu na bilo koga sa strane. Ljubav prema svojoj zemlji, oblačeći taj dres je multiplikovana samim gestom da se intonira himna u čast nas, malog broja izabranih. To je neproceniivo. Ko prihvati dres srpske reprezentacije, direktno prihvata i nepisane zakone sportske etike i kulture koji su, u mom slučaju, apsolutni vodiči ka uspehu.

Košarkaši Srbije smešteni su na Mundobasketu u grupu sa Italijom, Angolom i Filipinima, a prvenstvo počinje 31. avgusta.

 

BONUS VIDEO:

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media