NAOŠTRENI ZA SVETSKI KUP: Zlatni Orlić veruje u još jedan trijumf!
Marko Pecarski, Foto: KSS

OPTIMISTA

NAOŠTRENI ZA SVETSKI KUP: Zlatni Orlić veruje u još jedan trijumf!

Sa Svetskih prvenstava za igrače mlađe od 19 godina, Srbija ima zlato iz 2007. godine i dva srebra, iz 2011. i 2013. godine

Objavljeno:

Uvertira za seniorski Mundobasket u Kini biće Svetski kup za igrače do 19 godina čiji će domaćin biti grčko ostrvo Krit od 29. juna do 7. jula.

Momak od koga se i na tom takmičenju očekuje da pruži sjajne partije je MVP prošlogidišnjeg Evropskog prvenstva za igrače do 18 godina Marko Pecarski. On je tada prosečno postizao 24.7 poena i 11 skokova po meču.

- Veoma sam uzbuđen što ću prvi put igrati na Svetskom kupu. Dve godine za redom smo najboli tim u Evropi i biće interesantno videti dokle možemo da stignemo na svetskom nivou. Ova generacija zaslužuje šansu i želimo da pokažemo naš pun potencijal na najvećoj sceni - rekao je Pecarski u intervjuu za sajt FIBA.

Uz njega, prošle godine su se istakli i Filip Petrušev, Zoran Paunović i Luka Cerovina.

- Ono što ovaj tim čini dobrim jeste to što svaki igrač zna šta treba da uradi da pomogne ekipi i to radi odlično. Imamo mnogo talentovanih igrača pored Filipa i mene i nikada se ne zna ko od nas može da “iskoči” i da napravi razliku. Moramo da se držimo zajedno kao prethodnog leta, da budemo fokusirani, da damo maksimum i igramo našu košarku. Naša očekivanja su uvek velika. Pripremićemo se, daćemo sve od sebe i videćemo šta će se dogoditi. Ne vidim nijedan razlog zbog kog ne bismo verovali da možemo da dođemo do zlata - dodao je.

Sa Svetskih prvenstava za igrače mlađe od 19 godina, Srbija ima zlato iz 2007. godine i dva srebra, iz 2011. i 2013. godine.

- Nije to za nas dodatni pritisak. Znamo za šta smo sposobni i trudićemo se da igramo našu košarku. Sve ostalo će doći uz to - dodao je.

Protivnici Orlića na Svetskom kupu u grupi D na Svetskom kupu biće Francuska, Portoriko i Kina.

- Francuska je bila naš rival u polufinalu EP prošle godine i dobro ih poznajemo. Čvrsti su, vole dosta da trče i bićemo spremni za to. Do sada se nismo sastajali sa ostale dve ekipe iz naše grupe, ali ćemo i za njih da se pripremimo - analizirao je Pecarski rivale.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.