JURIO SAM HAUARDA DA GA BIJEM: Kokoškov me spasavao kad pijan dođem na trening! Ma kakva Maraja, daj mi leba!
Darko Miličić u vreme kada je igrao za Minesotu, Foto: Profimedia

Darko miličić otvoreno o svemu

JURIO SAM HAUARDA DA GA BIJEM: Kokoškov me spasavao kad pijan dođem na trening! Ma kakva Maraja, daj mi leba!

Bivši srpski košarkaš je ispričao brojne svoje "epizode" iz vremena dok je igrao u NBA

Objavljeno:

Svojevremeno je trebalo da hara NBA terenima kada je izabran za drugog pika na draftu odmah iza Lebrona Džejmsa, a ispred Karmela Entonija i Dvejna Vejda, međutim, Darko Miličić to nije ostvario. Bivši srpski košarkaš je i dalje za Amerikance talenat sa najbizarnijim životnim raspletom kada je u pitanju karijera i nedokučiva enigma zašto nije uspeo u najjačoj ligi sveta, iako je bio predodređen da postane superstar.

Sada je nekadašnji igrač Detroita ponovo pričao o svom boravku u Americi gostujući u emisiji "Goli život" na televiziji "Happy" u kojoj je između ostalog pričao da nikada nije mogao da se navikne na Ameriku, na tamošnji stil života i naravi ljudi u njegovom okruženju.

Darko Miličić je ispričao skoro sve o svom boravku u Americi i NBA
Darko Miličić je ispričao skoro sve o svom boravku u Americi i NBAfoto: Printskrin/Youtube/Goli Zivot TV HAPPY

- Odvedu me u kineski restoran gde se čeka pola godine da bi se dobila mesta i gde večera košta deset hiljada dolara. Pitam gde je hleb, kažu mi: Darko ne služi se ovde hleb. Sedi svetska zvezda pored tebe, čoveče, Maraja Keri. Ma kakva Maraja, daj hleba gladan sam kao pas. Bolje da sam jeo one burgere nego te splačine - prisetio se samo jedne u nizu svojih "epizoda" tokom boravka u SAD.

Darko se brzo odao poročnom životu po odlasku u Detroit koji ga je draftovao, pa se tako prisetio kako ga je Igor Kokoškov spašavao kod trenera Lerija Brauna kada je dolazio u alkoholisanom stanju na treninge.

- Dođem ja na trening direktno iz grada, priđe mi Igor i kaže: 'Ne prilazi Leri Braunu, osećaš se na kilometar (na alkohol)" - pričao je Darko Miličić.

Darko Miličić kaže da je dolazio na treninge direktno iz grada
Darko Miličić kaže da je dolazio na treninge direktno iz gradafoto: Printskrin/Youtube/Goli Zivot TV HAPPY

Ne krije da se gotovo svakodnevno ispovedao Kokoškovu.

- Kad god mu dođem na vrata, on me pita: 'Šta je sada bilo?".

Oduvek je imao problema sa kontrolisanjem besa, a on se u njemu skupljao iz dana u dan s obzirom na to da nije igrao, da je non-stop bio na klupi, a to nezadovoljstvo i frustraciju je izbacivao tako što je pesnicama udarao u zid.

- U totalnom rastrojstvu, da bih se ispraznio, pesnicama porazbijam zidove. Imao sam majstora koji je bio na 'stend baju', koji, kada ga pozovem, samo pita: 'Kolika je šteta ovaj put?"

Darko Miličić je ispričao da je hteo da tuče i Dvajta Hauarda
Darko Miličić je ispričao da je hteo da tuče i Dvajta Hauardafoto: Printskrin/Youtube/Goli Zivot TV HAPPY

Miličić je ispričao i da je jurio na treningu da tuče jednog od najsnažnijih NBA igrača, Dvajta Hauarda u vreme kada su zajedno igrali u Orlandu.

- Jurio sam Dvajta Hauarda. Bio je najsnažniji, ali je koristio prljave varijante na treningu. U stvari, ja sam mislio da on hoće nešto da dokaže, pa sam ga jurio, a on je predobar dečko, u veri je.

Čini se kao da je sve činio da bi što pre prekinuo svoj boravak u NBA, pa je tako namerno odbrusivao trenerima pred svima.

- On nešto priča, a ja mu kažem: 'Zaboravio sam engleski pre godinu dana'. I onda me izbaci sa treninga - ispričao je Miličić.

Bivši reprezentativac je otkrio i kako je nekima od saigrača pušta krajiške pesme, ali i kakve su stipse najveće NBA zvezde.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.