DA JE ZVEZDA BILA KOMPLETNA U NIŠU, MOŽDA BI POBEDILA PARTIZAN: Muta Nikolić prognozira polufinale ABA lige
Miroslav Nikolić, Foto: Filip Plavčić

REČI STRUČNJAKA

DA JE ZVEZDA BILA KOMPLETNA U NIŠU, MOŽDA BI POBEDILA PARTIZAN: Muta Nikolić prognozira polufinale ABA lige

- Zvezda u subotu igra pred svojom publikom, pa joj zbog toga dajem blagu prednost - istakao je Nikolić

Objavljeno: 13:20h

Srbija već dugo željno iščekuje Večiti derbi u polufinalu ABA lige - mečeve između Crvene zvezde i Partizana od kojih zavisi uspešnost cele sezone. Jer, svi znamo, ko osvoji ABA ligu, ide u Evroligu.

Tim povodom, redakcija Espresa kontaktirala je Miroslava Mutu Nikolića, trenera koji je prošle sezone bio strateg timu iz Humske, kako bi prokomentarisao i dao svoje viđenje svih specifičnosti vezanih za ovaj meč.

Ko je po vama favorit za ulazak u finale?

- Tu nikad ne može da se kaže da je neko favorit, utakmice će biti teške. Nikad se ne zna ko će da pobedi između njih. Zvezda u subotu igra pred svojom publikom, pa joj zbog toga dajem blagu prednost u prvom meču, iako Partizan ima iskusnijeg trenera. Biće mali broj poena i nećemo gledati neku preterano lepu košarku. Biće tu i nervoze sa obe strane, ali blagi favorit je Zvezda. Što se dvomeča tiče, ne mogu da komentarišem jer ne znam. Sve utakmice će biti na par koševa. Tu se događa i da slabija ekipa može pobedi - istakao je za Espreso.co.rs pomoćni trener u reprezentaciji Srbije, čovek koji je prošlu sezonu započeo kao strateg Partizana.

Miroslav Muta Nikolić
Miroslav Muta Nikolić foto: Beta/Branislav Božić

Može li Partizan sa Zvezdom, pošto smo videli da je jako teško to išlo protiv FMP-a u poslednjem kolu regularnog dela ABA lige?

- Mislim da su oni više razmišljali o Zvezdi. Glave su bile u tom meču, pošto je veliki ulog. Mislili su da će lako pobediti FMP, što ne znači ništa - jasan je popularni Muta.

Crno-beli su slavili u Kupu, šta mislite da je bio ključ tog trijumfa?

- Nije prvi put, dobijao je Partizan i pre taj Kup. To je potpuno drugo takmičenje, jedna utakmica i gotovo. Ovde se igra maraton, pa ne bih ja to stavljao u isti koš. Da je Zvezda bila kompletna, situacija bi možda i bila drugačija, ali sreća je veliki faktor u košarci - zaključio je.

Podsetimo, prvi meč je na programu u subotu od 19 časova, a domaćin u prvom meču je Zvezda.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.