HIMKIJU MALO ŠVEDOVIH 31 POEN: Panatinaikos imao +23 pa se čupao, Makabijeva kobna poslednja četvrtina, Real jedva!
Aleksej Šved, Foto: EPA/Daniel Perez

EVROLIGA, 27. KOLO

HIMKIJU MALO ŠVEDOVIH 31 POEN: Panatinaikos imao +23 pa se čupao, Makabijeva kobna poslednja četvrtina, Real jedva!

Iako je pre meča u Turskoj izgubio sve šanse za prolaz u doigravanje, Himki nikako ne može da opravda katastrofalne partije koje pruža

Objavljeno:

Košarkaši Himkija izgubili su na gostovanju Darušafaki sa 91:85 u 27. kolu Evrolige.

Turski tim je tako prekinuo niz od šest poraza, a najefikasniji bili su Majkl Erik sa 22 poena, dok su Toni Daglas i Džeremi Evans upisali po 20. U ekipi Himkija najviše poena postigao je Aleksej Šved - 31, a pratio ga je Džordan Miki sa 22 poena. Srpski plejmejker Stefan Marković uz pet poena, upisao je i osam asistencija.

Iako je pre meča u Turskoj izgubio sve šanse za prolaz u doigravanje, Himki nikako ne može da opravda katastrofalne partije koje pruža ove godine u elitnom takmičenju. Poslednji trzaj za preokret doneo je trojkom Stefan Marković četiri minuta pre kraja za 80:78, ali je Darušafaka posle napravila seriju od 6:0 i mirno privela meč kraju.

Panatinaikos je u Atini odigrao lud meč protiv Baskonije. Grčki tim je u 25. minutu imao 23 poena viška, ali je na kraju jedva iščupao pobedu i slavio sa 72:70.

Atinjani su počeli munjevito počeli meč i poveli sa 22:3 i nemilosrdno nastavili da zatrpavaju koš rivala. Kada je pogodio Kilpatrik, pet minuta pre kraja trećeg perioda na semaforu je pisalo 56:33. Onda je nastao šou Baskonije. Španci su napravili seriju od 28:2 i poveli sa 61:58. Domaći su uspeli da smire i upišu bodove koji im daju šanse za prolaz u četvrtfinale. Kod Panatinaikosa, najefiksaniji je bio Dešon Tomas sa 16 poena, Šon Kilpatrik je dodao 14, a Nik Kalates 11 poena uz 12 asistencija. U izjednačenoj ekipi Baskonije prednjačili su Marselinjo Uertas i Ševon Šilds sa po 13 poena.

Makabi je u Izraelu doživeo drugi uzastopni poraz. Bolji od izraelske ekipe bio je Žalgiris koji je slavio sa 85:83.

Izraelci su početkom treće četvrtine imali prednost od 12 poena. Litvanci su, iako su im male šanse za prolaz u sledeću rundu, polako topili vođstvo rivala iz napada u napad i uspeli da preokrenu na dva minuta pre kraja košem Lea Vestermana i priveli meč kraju. Najefikasniji je bio Leo Vesterman sa 16 poena i pet asistencija, a pratio ga je Tomas Vokap sa 14 ubačenih koševa. U timu Makabija, Skoti Vilbekin i Tarik Blek postigli su po 18 poena.

Real Madrid je pobedio Armani sa 92:89. Italijanski tim je imao 18 poena viška u drugoj četvrtini, a predvodio ga je Majk Džejms koji je postigao čak 35 poena. Međutim, Madriđani su imali 12 podjednako raspoloženih strelaca što je i presudilo u ovom meču.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Evroliga, 27. kolo

Utorak

Anadolu Efes - CSKA 78:80 Fenerbahče - Budućnost 76:67 Olimpijakos - Bajern 89:69

Sreda

Darušafaka - Himki 91:85 Panatinaikos - Baskonija 72:70 Makabi - Žalgiris 83:85 21.00 Real Madrid - Armani

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.