SA OVIM ČUDOM ĆE SE IGRATI MUNDOBASKET: Predstavljena lopta za Svetsko prvenstvo u košarci!
Košarkaška reprezentacija Srbije saznala je rivale u svojoj grupi na Mundobasketu, Foto: Starsport©

mundobasket, 2019.

SA OVIM ČUDOM ĆE SE IGRATI MUNDOBASKET: Predstavljena lopta za Svetsko prvenstvo u košarci!

Podsećamo da se FIBA takmičenja igraju Molten loptama još od 1982.godine, a da je od 1984.godine ovaj japanski brend za proizvodnju lopti postao zvanični partner FIBA

Objavljeno: 20.03.2019. 17:14h

FIBA i kompanija Molten su ekskluzivno najavile i promovisale loptu „Molten BG5000“, koja predstavlja novu generaciju košarkaške lopte koja će debi imati na najvećoj košarkaškoj smotri – Svetskom prvenstvu 2019. u Kini.

Nova lopta otvara novu košarkašku eru, a japanski proizvođač i vodeće košarkaške institucije sarađivali su tokom proteklih godina u njenom kreiranju. Informacije koje su dobijane od samih igrača bile su krucijalne u kreiranju nove lopte. Nakon veoma dugog perioda testiranja, lopta je dobila pozitivnu reakciju košarkaške javnosti, što je i utrlo put za samu proizvodnju.

Konačan rezultat je lopta koja ima poboljšane performanse za kontrolu i samo hvatanje, kao i potpuno autentičnu teksturu. Nova tekstura pomaže idealnom hvatanju lopte, čak i u kontaktu sa znojem i vodom. Lopta je mekša u odnos na prethodnu i samim tim lakša za kontrolu u bilo kom trenutku igre. Najbolji igrači iz 32 zemlje će na SP u Kini loptu staviti na najveće iskušenje u borbi za titulu najbolje reprezentacije na planeti.

Podsećamo da se FIBA takmičenja igraju Molten loptama još od 1982.godine, a da je od 1984.godine ovaj japanski brend za proizvodnju lopti postao zvanični partner FIBA.

BONUS VIDEO: 

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media