MILUTINOV DEMONSTRIRAO SILU PROTIV BAJERNA: Srpski vunderkind ispisao istoriju Olimpijakosa, Fener srušio Budućnost
Odlični Nikola Milutinov, Foto: EPA/Georgia Panagopoulou

27. kolo evrolige

MILUTINOV DEMONSTRIRAO SILU PROTIV BAJERNA: Srpski vunderkind ispisao istoriju Olimpijakosa, Fener srušio Budućnost

Nakon tri meseca bez poraza Efes je izgubio u Istanbulu od moskovskog CSKA

Objavljeno:

Olimpijakos je lagano izašao na kraj sa Bajernom 88:69 (20:10, 30:21, 22:17, 17:21) i to u meču koji je ušao u istoriju crveno-belih.

Grčki tim predvodili su Zek Ledej sa 23 poena i srpski košarkaš Nikola Milutinov sa 20 poena i pet skokova. Brajante Veber postigao je 12 poena, uz osam skokova i četiri asistencije, a Jorgos Printezis 11 poena, uz pet skokova i tri asistencije. Najdžel Vilijams Gos postigao je šest poena, a Kostas Papanikolau pet poena, 10 skokova i šest asistencija.

U ekipi Bajerna najefikasniji je bio Peteri Koponen sa 15 poena, Devin Buker postigao je 13, a Nihad Djedović 10 poena. Vladimir Lučić dodao je šest poena, Nemanja Dangubić dva, a Stefan Jović jedan poen.

Od večeras Aleksej Pokuševski je najmlađi igrač u istoriji kluba koji je zaigrao za grčki tim u nekom evropskom takmičenju.

Momak iz Novog Sada, rođen 26. decembra 2001. godine, ušao je u igru na 51 sekundu pre kraja utakmice i u tom momentu je srušio rekord koji je držao Jorgos Printezis. Iskusno krilo je na meču Olimpijakosa i Vroclava 2002. godine imao 17 godina, sedam meseci i 17 dana, dok je reprezentativac Srbije u monentu debija imao 17 godina, dva meseca i 21 dan.

Pokuševski je za pedesetak sekundi uspeo i da pogodi jedno slobodno bacanje, promaši šut za tri i upiše dva skoka i asistenciju!

Fenerbahče je pobedio na svom parketu odličnu ekipu Budućnosti rezultatom 76:67.

Izabranici Jasnima Repreše pružili su odličan otpor prvaku Turske i to bez Norisa Kola, koji je ostao u Podgorici zbog stomačnog virusa.

Odlična odbrana krasila je Podgoričane tokom celog meča, ali je na kraju do izražaja došao suvi kvalitet Obradovićevog tima.

Najefikasniji u pobedničkom taboru bio je Nikola Kalinić sa 14, a pratio ga je Jan Veseli sa 13 poena.

Kod Budućnosti, raspoloženi za igru u napadu bili su Erl Klark sa 20, Goga Bitadze sa 11, Petar Popović sa 10, Filip Barović sa 10 i Nemanja Gordić sa pet poena i 10 asistencija.

Košarkaši moskovskog CSKA savladali su Anadolu Efes u uzbudljivom meču 27. kola Evrolige, koji je igran u Istanbulu - 78:80.

Poene odluke postigao je Kori Higins dve sekunde pre kraja a Efes nije uspeo da uputi čak ni šut ka košu u preostalom vremenu, pošto je lopta neplanirano stigla do Danstona, kome je Klajburn oduzeo. CSKA je u drugoj četvrtini napravio preokret, najviše je imao +11 ali je Efes uspevao da se vrati pre svega šutevima za 3 poena.

Higins je meč završio sa 19 poena i pet asistencija, a Kajl Hajns je dodao 15 koševa. Dvocifren učinak imao je i Vil Klajburn koji je upisao 10 poena i osam skokova.

Kod domaćih su se istakli Brajant Danston sa 19, Krunoslav Simon sa 13 i Šejn Larkin sa 11 poena. Vasilije Micić je imao učinak od šest poena, tri skoka i četiri asistencije.

CSKA je drugi sa skorom 21:6, dok je Efes na četvrtom mestu sa 17 pobeda i 10 poraza.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.