100 DANA DO EP ZA KOŠARKAŠICE: Počelo odbrojavanje do sportskog događaja godine!
Čelnici Košarkaškog saveza i državni funkcioneri su pustili sat za odbrojavanje, Foto: Starsport©

TAČNO

100 DANA DO EP ZA KOŠARKAŠICE: Počelo odbrojavanje do sportskog događaja godine!

U tri srpska grada domaćina, Beogradu, Nišu i Zrenjaninu, svečano je počelo odbrojavanje do početka turnira

Objavljeno:

Košarkaški savez Srbije obeležio je 100 dana do početka Evropskog prvenstva za žene, koje će Srbija organizovati zajedno sa Letonijom.

U tri srpska grada domaćina, Beogradu, Nišu i Zrenjaninu, svečano je počelo odbrojavanje do početka turnira. Na platou ispred Tržnog centra "Ušće" u Beogradu simbolično je u rad pušten sat koji će odbrojavati vreme do turnira koji će se održati od 27. juna do 7. jula.

Sat su aktivirali potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Organizacionog odbora Evropskog prvenstva Zorana Mihajlović, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović, potpredsednik Saveza za žensku košarku Ana Joković i gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić.

Mihajlović, Udovičić, Joković, Danilović i Radojičić
Mihajlović, Udovičić, Joković, Danilović i Radojičić foto: Starsport©

Ambasador Evropskog prvenstva Nataša Kovačević simbolično je ubacila loptu u koš i tako obeležila početak odbrojavanja.

- Okupili smo se da bismo obeležili 100 dana do početka EP. Grupne faze će se odigrati u Nišu i Zrenjaninu, a najbolje ekipe za medalje će se boriti u Beogradskoj areni. Organizovati ovaj događaj je veoma ozbiljna stvar i sigurno ne bismo mogli to da uradimo bez velike pomoći i podrške Vlade Srbije, Ministarstva sporta i omladine i gradova domaćina. Iskreno se nadam da ćemo da uživamo u odličnoj organizaciji, dobrim utakmicama i da ćemo našoj reprezentaciji pomoći da stigne do završne faze - rekao je Danilović.

Nataša Kovačević sa Danilovićem i Udovičić
Nataša Kovačević sa Danilovićem i Udovičić foto: Starsport©

Ministar Vanja Udovičić rekao je da je država za pet godina organizovala 18 velikih takmičenja i izrazio uverenje da će i ovog leta biti dobar domaćin najboljim evropskim košarkašicama.

- Na Evropskom prvenstvu koje počinje za 100 dana poslaćemo jasnu poruku toplog gostoprimstva naše zemlje i našeg naroda - rekao je on.

Ministarka Zorana Mihajlović kazala je da je ponosna na srpske košarkašice.

- Zaista sam veoma ponosna na naše košarkašice, mislim da su one već dosegle zvezde. Iskreno, verujem da će to ponoviti na ovom EP i mi smo uz njih. Naša obaveza je da stvorimo uslove, da budemo dobri domaćini i to ćemo sigurno uraditi. Verujem da će svi koji budu došli u našu zemlju uživati, a mi najviše, jer ćemo sigurno pobediti. Dakle, sva podrška svih nas koji smo u organizacionom odboru, ali i svih građana Srbije, našem ženskom sportu, a pre svega našim košarkašicama - izjavila je potpredsednica Vlade.

1 / 6 Foto: Starsport©

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić rekao je da je glavni grad Srbije sportski grad i da je predstojeće prvenstvo sjajna prilika za promociju ženskog sporta, Beograda i Srbije.

- Beograd ima šta da ponudi u turističkom smislu, tako će biti i ovaj put. Naše košarkašice su više puta dokazale da umeju da se bore za svoju zemlju i moja poruka da ih čekamo na balkonu samo je želja da postignu uspe - rekao je prvi čovek srpske prestonice.

U Nišu je, pred brojnim građanima, sat u rad pustio gradonačelnik Darko Bulatović, u prisustvu predsednika RKSIS Uroša Parlića, dok su u Zrenjaninu su sat koji odbrojava 100 dana do početka EP aktivirali gradonačelnik Čedomir Janjić i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.