100 DANA DO EP ZA KOŠARKAŠICE: Počelo odbrojavanje do sportskog događaja godine!
Čelnici Košarkaškog saveza i državni funkcioneri su pustili sat za odbrojavanje, Foto: Starsport©

TAČNO

100 DANA DO EP ZA KOŠARKAŠICE: Počelo odbrojavanje do sportskog događaja godine!

U tri srpska grada domaćina, Beogradu, Nišu i Zrenjaninu, svečano je počelo odbrojavanje do početka turnira

Objavljeno: 19.03.2019. 16:46h

Košarkaški savez Srbije obeležio je 100 dana do početka Evropskog prvenstva za žene, koje će Srbija organizovati zajedno sa Letonijom.

U tri srpska grada domaćina, Beogradu, Nišu i Zrenjaninu, svečano je počelo odbrojavanje do početka turnira. Na platou ispred Tržnog centra "Ušće" u Beogradu simbolično je u rad pušten sat koji će odbrojavati vreme do turnira koji će se održati od 27. juna do 7. jula.

Sat su aktivirali potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Organizacionog odbora Evropskog prvenstva Zorana Mihajlović, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović, potpredsednik Saveza za žensku košarku Ana Joković i gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić

Mihajlović, Udovičić, Joković, Danilović i Radojičić
Mihajlović, Udovičić, Joković, Danilović i Radojičić foto: Starsport©

Ambasador Evropskog prvenstva Nataša Kovačević simbolično je ubacila loptu u koš i tako obeležila početak odbrojavanja.

Okupili smo se da bismo obeležili 100 dana do početka EP. Grupne faze će se odigrati u Nišu i Zrenjaninu, a najbolje ekipe za medalje će se boriti u Beogradskoj areni. Organizovati ovaj događaj je veoma ozbiljna stvar i sigurno ne bismo mogli to da uradimo bez velike pomoći i podrške Vlade Srbije, Ministarstva sporta i omladine i gradova domaćina. Iskreno se nadam da ćemo da uživamo u odličnoj organizaciji, dobrim utakmicama i da ćemo našoj reprezentaciji pomoći da stigne do završne faze - rekao je Danilović.

Nataša Kovačević sa Danilovićem i Udovičić
Nataša Kovačević sa Danilovićem i Udovičić foto: Starsport©

Ministar Vanja Udovičić rekao je da je država za pet godina organizovala 18 velikih takmičenja i izrazio uverenje da će i ovog leta biti dobar domaćin najboljim evropskim košarkašicama.

Na Evropskom prvenstvu koje počinje za 100 dana poslaćemo jasnu poruku toplog gostoprimstva naše zemlje i našeg naroda - rekao je on.

Ministarka Zorana Mihajlović kazala je da je ponosna na srpske košarkašice.

Zaista sam veoma ponosna na naše košarkašice, mislim da su one već dosegle zvezde. Iskreno, verujem da će to ponoviti na ovom EP i mi smo uz njih. Naša obaveza je da stvorimo uslove, da budemo dobri domaćini i to ćemo sigurno uraditi. Verujem da će svi koji budu došli u našu zemlju uživati, a mi najviše, jer ćemo sigurno pobediti. Dakle, sva podrška svih nas koji smo u organizacionom odboru, ali i svih građana Srbije, našem ženskom sportu, a pre svega našim košarkašicama - izjavila je potpredsednica Vlade.

1 / 6 Foto: Starsport©

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić rekao je da je glavni grad Srbije sportski grad i da je predstojeće prvenstvo sjajna prilika za promociju ženskog sporta, Beograda i Srbije.

Beograd ima šta da ponudi u turističkom smislu, tako će biti i ovaj put. Naše košarkašice su više puta dokazale da umeju da se bore za svoju zemlju i moja poruka da ih čekamo na balkonu samo je želja da postignu uspe - rekao je prvi čovek srpske prestonice.

U Nišu je, pred brojnim građanima, sat u rad pustio gradonačelnik Darko Bulatović, u prisustvu predsednika RKSIS Uroša Parlića, dok su u Zrenjaninu su sat koji odbrojava 100 dana do početka EP aktivirali gradonačelnik Čedomir Janjić i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez.

BONUS VIDEO:

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media